Ahhaas on käinud juba 100 000 külastajat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus.
Ahhaa keskus. Foto: Sille Annuk

Aasta lõpus võttis Ahhaa keskus vastu Tartu aasta teo tiitli ning lubas, et peagi astub keskuse uksest sisse juba 100 000. külastaja. Nüüd on see number käes.

«Teaduskeskus on osutunud populaarsemaks kui oleksime lootnud oma kõige julgemates unistustes,» ütles Ahhaa juhatuse liige Pilvi Kolk. Kaheksa kuud avatud põneva arhitektuuriga ja veel põnevama sisuga maja on omaks võtnud nii tartlased kui ka välisturistid.

Suurim oli külastajate arv eelmise aasta oktoobris, mil koolivaheajakuul käis Ahhaas enam kui 17 000 inimest. Täna hommikul oli maja külastanud juba 103 492 inimest.

Koos Ahhaa Tallinna filiaali ning 4D elamuskinoga Tartu Lõunakeskuses ulatus mullune külastajatenumber aga enam kui 250 000.

Umbes veerand Ahhaa külalistest on välisturistid. Enamik neist tuleb Lätist, Venemaalt ja Soomest.

Teaduskeskus on asutatud 1997. aastal ning selle aja jooksul on kõiki näitusi kokku külastatud enam kui 1,7 miljonit korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles