Asko Tamme: ikka on kahju raamatukogust lahkuda

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Asko Tamme
Asko Tamme Foto: Margus Ansu

Sotside abilinnapeakandidaat Tartu kultuuri- ja hariduse valdkonda kureeriv Asko Tamme (58) ütles, et oli ööl  vastu tänast murelikult unetu. Ligemale 19 aastat Lutsu raamatukogu juhtinud Tamme on selle aja jooksul olnud mitu korda raamatukogule uue hoone rajamise plaanide sünni ja hääbumise juures asutuse juhina. Nüüd tuleb poolteist aastat asjaga tegeleda valdkonda juhtiva abilinnapeana.

«Pean olema väga ettevaatlik. Meil on neli lehekülge koalitsioonilepingut, raamatukogule on pühendatud neli-viis rida,» ütles Tamme.

Tamme ütles, et ta annab endale aru, et raamatukogu aeg saab nüüd läbi. «Ikka on kahju, muidugi on kahju. See on ikka üle poole minu aktiivsest tööelust. Ma olen siin kujunenud selleks, kes ma olen,» tunnistas ta.  «Aga on jõudnud tekkida rutiini ja tüdimust, kas just üle nurga laskmist, aga lihtsamate teede otsimist.»

Tamme nentis haridusvaldkonnast kõneldes, et uute valimisteni jäänud pooleteise aastaga ei ole võimalik teha äkilisi ja suuri ümberkorraldusi, aga saab rõhutada aktsente: «Et meil on ühtlusharidus, et vaatame alusharidus samade kriteeriumide järgi nagu üldharidust.» See peaks tema meelest kehtima ka nii palgakorralduse kui tugiteenuste puhul.

Sotsid saavutasid koalitsioonikõnelustel küll lasteaiatasu külmutamise lubaduse tulevaks aastaks tänavusele tasemele, aga tasuta lasteaeda ilmselt selle koalitsiooni ajal veel ei tule.

Tamme meelest vajaks arendamist koolide juhtimismudel nii, et hoolekogu kõrval oleks ka vanematekogu.

Veel tõstis Tamme esile vajaduse arenda Tartu Welcome Centeri teenust, mis aitaks välistudengitel ja -õppejõududel, aga ka teistel Tartusse tööle tulevatel välismaalastel siin paremini kohaneda.

Valimistel sai Tamme 110 häält ja pääses volikogusse asendusliikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles