Artjom Suvorovi kohtutoimik kõneleb kahtlustest ja oletustest (3)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu endine abilinnapea Artjom Suvorov on veendunud, et 2015. aastal kuulas kapo pealt kõiki Tartu linnavalitsuse liikmeid.
Tartu endine abilinnapea Artjom Suvorov on veendunud, et 2015. aastal kuulas kapo pealt kõiki Tartu linnavalitsuse liikmeid. Foto: Sille Annuk

Altkäemaksu võtmises, andmises ja kelmusekatses üle kahe aasta süüdistatud Tartu endise abilinnapea Artjom Suvorovi juhtum käis läbi kõik kolm kohtuastet ning Suvorov jäi kõigis kohtuastmetes õigeks. Kohtukadalipu läbinud Suvorov ei ole veel otsustanud, kas läheb asjatute vintsutuste pärast riigi vastu kohtusse, praegu ta seda ei välista.

Kuid miks ta sellist sammu kaalub, milles oli siis asi? Millest selline uurimine alguse sai ning mis andis aluse prokuratuurile ainest Suvorovit nii järjekindlalt süüdistada? Tartu Postimees otsis neile küsimustele vastuseid Artjom Suvorovilt ja tema süüasja toimikust, mis koosneb kümnest köitest, neis igas on mitusada lehekülge.

Toimikus on kaitsepolitseile kaastööd teinud kuriteo matkija ja Artjom Suvorovi vestlused, Suvorovi kirjavahetus linnavalitsuse ametnikega, eravestlused sõpradega, jälitus- ja vaatlusprotokollid ning kõik seegi, mida räägiti kaks aastat kohtusaalis. Toimikut lugedes saab hästi aimu nii Suvorovi tööülesannete täitmisest, parteihierarhiast kui ka tema eraelust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles