Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu maakohus mõistis vangi elukaaslast korduvalt peksnud mehe

Copy
Kakluses sai kannatada 24-aastane mees.
Kakluses sai kannatada 24-aastane mees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Teisipäeval tunnistas Tartu maakohus kehalises väärkohtlemises süüdi 45-aastase Leho, kes oli korduvalt peksnud enda elukaaslast ja ühel korral ka teist meest. Kohus karistas meest ühe aasta ja kolme kuu pikkuse reaalse vangistusega.

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi süüdistatav 2018. ja 2019. aastal Tartus Tiigi tänaval oma 34-aastast elukaaslast viiel päeval rusikaga näkku. 2019. aasta maikuus Elva vallas lükkas ta naise pikali ja peksis teda rusikatega. 2019. aasta novembris läks ta süüdistuse järgi kallale 49-aastasele tuttavale, keda lõi vähemalt neljal korral rusikaga näkku.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Margit Pärna sõnul arvestas prokuratuur kokkuleppemenetluses, et meest on varem selliste kuritegude eest juba mitu korda karistatud. «Perevägivalla juhtumite puhul lähtume iga kord konkreetse juhtumi taustast, et leida vägivallatsejale võimalikult mõjuv lahendus. Selle olukorra lahendamine oli mõeldav aga vaid reaalse vangistusega. Nimelt on mees olnud vägivaldne pikema aja jooksul ja korduvalt, seega ei ole usutav, et vabadusse jäädes ta enam oma elukaaslast ei lööks. Küll aga loodame, et enam kui aasta aega vanglas annab talle aega oma tegude üle järele mõelda ja käitumises vajalikud korrektiivid teha,» ütles prokurör.

«Kannatanud on hakanud üha rohkem politsei poole pöörduma ja kindlasti julgustame vägivalla ohvreid veelgi rohkem abi otsima. Iga kord ei tähenda see, et elukaaslast ootab vangla, sest eelkõige me lähtume kannatanu enda ja perekonna huvidest ning soovidest. Küll aga püüame teha kõik selleks, et edaspidi saaks kannatanud elada vägivallavaba elu. Kui selleks tuleb vägivallatsejat koolitada, siis suuname ta vajalikule koolitusele. Kui aga leebem kohtlemine käitumist ei muuda, tuleb vägivaldne kaaslane kohtul vajaduse korral ka vangi saata,» lisas Pärn.

Lisaks vanglakaristusele tuleb süüdistataval tasuda üle tuhande euro menetluskulusid. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Tagasi üles