Annelinna gümnaasiumi 10-miljonine remont saab valmis juulis

Tartu Postimees
Copy
Tartu Annelinna gümnaasiumi rekonstrueerimine.
Tartu Annelinna gümnaasiumi rekonstrueerimine. Foto: Margus Ansu

Tartu Annelinna gümnaasiumi 10 miljoni eurosed rekonstrueerimistööd on jõudnud poole peale, tööd lõpevad juulis.

Tartu linnavalitsuse teatel on gümnaasiumi rekonstrueerimistööd graafikus. Äsja lõppes ka sisustuse ostmiseks ja paigaldamiseks korraldatud riigihange.

«Mitukümmend aastat tagasi ehitatud Annelinna gümnaasiumi hoonest jäid rekonstrueerimise käigus alles vaid välisseinad,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. «Tänapäevased õppemeetodid nõuavad ka uudset ruumilahendust ja sellest sügisest saabki koolipere alustada tööd ajakohases avatud õppekeskkonnaga koolimajas.»

Kaunase puiestee 68 asuvas koolimajas on lammutustööd lõppenud. Hoonele on paigaldatud uued aknad, valatud uued põrandad, ehitatakse vaheseinu ja on alustatud tehnosüsteemide ehitamist. Lisaks klassiruumidele ehitatakse välja avar fuajee ja raamatukoguala, garderoobid, spordisaalid ning vahetunni veetmise alad mitmel pool üle koolimaja. Rekonstrueerimise järel saab koolimajast energiasäästlik liginullenergiahoone.

Kooli välialad ehitatakse nii, et need pakuksid õpilastele võimalikult palju liikumisvõimalusi. U-kujulise koolihoone sisehoovi rajatakse lava ning selle ette astmestik koos ronimisalaga. Sisehoovi saab kasutada nii õues õppeks kui ka vahetundide veetmiseks. Õuealale ehitatakse ka loodusliku muruga jalgpalliväljak, parkuurimisala, korvpalliväljakud, väline jõusaal ja kelgumägi.

Kogu koolimaja sisustamine klasside, söökla, garderoobi ja muu mööbliga läheb maksma üle 737 400 euro. Sisustuse hangib ja paigaldab riigihankel parima pakkumise teinud Saloni Büroomööbel.

Tartu linna suurima koolimaja, 9050 ruutmeetri suuruse Annelinna gümnaasiumi hoone rekonstrueerimine maksab ligi 10 miljonit eurot. Ehitustöid teeb Embach Ehitus, rekonstrueerimisprojekti Sirkel ja Mall.

Annelinna gümnaasiumi hoone rekonstrueerimine lõpetatakse tänavu juulis ning hiljemalt 5. augustiks peab paigas olema ka ruumide sisustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles