Mees pääses tulekahjust eluga tänu naabrile

Tartu Postimees
Copy
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Mailiis Ollino

Täna öösel kell 00.53 teatati päästeametile, et Tartus Kaunase puiesteel asuva maja korteris põleb diivan. Päästjate saabumise ajaks oli põlengu avastanud naaber ruumidest välja viinud korteris elava mehe ning asunud ise diivanit kustutama.

Päästjad kustutasid põlengu lõplikult. Tulekahju puhkes seetõttu, et diivanil magav mees oli suitsuga magama jäänud. Mees pääses eluga ja korter suurematest kahjudest tänu kiirelt ja oskuslikult reageerinud naabrile. Ruumides ei olnud suitsuandurit.

Eile kell 15.29 teatati päästjatele, et Rannu alevikus Elva teel on korter suitsu täis. Kohale saabunud päästjad said teada, et korteris oli süttinud pliidile unustatud toit. Nublu suitsu-vinguanduri kaudu esimesena häire saanud G4Si patrull oli varem kohale jõudnud ja tuleohu kõrvaldanud. Ruumidest leiti tugevate joobetunnustega mees ja naine, kelle tervist kontrollis kiirabi.

Aastas hukkub Eestis tulekahjudes ligi 40 inimest. Pooled hukkunutega tulekahjudest saavad alguse hooletust suitsetamisest ja üldjuhul pole hukkunute kodust töökorras suitsuandurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles