Selgus eelmise aasta Vikipeedia sõber

Tartu Postimees
Copy
Vikipeedia.
Vikipeedia. Foto: Erik Prozes

Aasta alguses 19. sünnipäeva tähistanud Vikipeedia kuulutas välja 2019. aasta Vikipeedia sõbra, selleks on Tartu Hansa Rotary klubi.

Heategevuslik organisatsioon Tartu Hansa Rotary klubi tunnustas kolmandat korda parimaid Vikipeedia keeletoimetamistalgulisi 2000 euroga.

MTÜ Wikimedia Eesti liige ja keeletoimetamistalgute žürii esimees Ann Siiman selgitas, et Tartu Hansa Rotary klubi stipendiumid on Vikipeedia heakeelsusele ja keeletoimetaja ameti väärtustamisele palju kaasa aidanud. «Praeguseks on talgutel parandatud üle 1500 artikli ja talgud on populaarsed just noorte seas, kes saavad sealt esimese toimetamiskogemuse,» ütles Siiman. «Nüüd on meie kord tunnustada organisatsiooni, kes on Vikipeedia kaudu aidanud eesti keelt hoida ja noori keeletoimetamise juurde tuua,» lisas ta.

«Vikipeedia artiklite toimetajad hoolitsevad eesti kirjakeele eest ning aitavad säilitada ja arendada eesti teaduskeelt. Oleme tublisid keeletoimetajaid stipendiumitega tunnustanud, et kohalik loetuim entsüklopeedia oleks korrektses keeles,» ütles Tartu Hansa Rotary klubi president Aive Kalinina.

Samuti märkis Kalinina, et talle meeldib Vikipeedia puhul selle paindlikkus. «Igaüks saab vajutada «Muuda» ja Vikipeedia artiklit sisuliselt või keeleliselt toimetada. Me pole ainult Vikipeedia lugejad, vaid soovi korral ka autorid või toimetajad.»

2018. aastal pälvis Vikipeedia sõbra auhinna ajakirja Horisont peatoimetaja Ulvar Käärt abi eest HELP-kampaania ja teadusfotovõistluse korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles