EKRE ridades Tartu linnavolikokku valitud Kaja Tarto liitus Isamaaga

Tartu Postimees
Copy
Linnavolikogu liige Kaja Tarto liitus Isamaaga.
Linnavolikogu liige Kaja Tarto liitus Isamaaga. Foto: Margus Ansu

2017. aasta kohalikel valimistel Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas Tartu linnavolikogu liikmeks valitud kristliku pereraadio toimetaja Kaja Tarto astus Isamaa erakonna liikmeks, EKREst oli ta lahkunud juba vahetult enne 2019. aasta riigikogu valimisi.

Kaja Tarto sõnul on talle ennekõike tähtis sisuline töö. «Vastandumine ja konfliktide otsimine ükskõik millise erakonna poolt ei ole minu hinnangul edasiviiv jõud,» ütles Tarto. «Konfliktidega kaasnevat ebakindlust oleme näinud nii Tartu linnas kui ka riigi tasandil. Otsustasin liituda Isamaaga, sest see erakond on avatud aruteludele ning valmis otsima ühiskonnas ühisosa. Tartu linn on sellise põhimõtte rakendamiseks õige koht ning meil on võimalus olla eeskujuks teistele Eesti omavalitsustele. 2024. aasta kultuuripealinna tiitel peaks pakkuma kõigile siinsetele poliitilistele jõududele piisavalt motivatsiooni ühisosa otsimiseks,» lisas ta.

Isamaa Tartu piirkonna juht Kaspar Kokk tervitas Kaja Tarto otsust liituda Isamaaga. «Mul on hea meel, et Kaja liitumisega suureneb isamaaliste häälte arv volikogus. Viimaste kuude ebastabiilsus linnajuhtimises pole kindlasti ühelegi tartlasele meeltmööda,» arvas Kokk. «Kaja liitumisega suureneb meie võimekus volikogus ning jälgime uue koalitsiooni tegemisi suure huviga. Olen kindel ka selles, et Kaja Tarto liitumisest võidab terve Isamaa Tartu piirkond. Tal on kindlad väärtused ja selged sihid, mis kõnetavad Isamaa liikmeid ja Tartu elanikke,» lisas ta.

Isamaa ridades kandideerides sai linnavolikokku viimastel valimistel kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles