NBA õppetund: korvpalliväljakul tippu jõudmiseks tuleb mäng muuta elustiiliks

Lenel Karu
Copy
Delta Minicampsi korvpallitreeningutel jagas nädalavahetusel noortele õpetusi legendaarse NBA tähe George Gervini poeg George Gervin jr ehk Gee.
Delta Minicampsi korvpallitreeningutel jagas nädalavahetusel noortele õpetusi legendaarse NBA tähe George Gervini poeg George Gervin jr ehk Gee. Foto: Sille Annuk

Mitte iga päev ei näe Tartus Ameerika korvpallitreenereid, eriti veel sellist, kes on pärit NBA tippmängijate perest. Möödunud laupäeval juba teist korda Variku spordihoones toimunud Delta Minicamps andis just sellise võimaluse noortele pallipoistele ja -tüdrukutele. Kahetunniste treeningute jooksul õpetasid välistreenerid meie noortele olulisi teadmisi palli käsitsemisest ja ka korvpallist kui elustiilist.

Delta Minicampsi idee on pärit Delta Basketballi korvpallikooli treeneritelt, kes kutsusid Eestisse välis­treenerid Ameerika korvpalliakadeemiast Strenght N Motion. Minicamps on mõeldud 11–18-aastastele korvpallihuvilistele ning annab võimaluse ka poistele ja tüdrukutele koos treenida. Kaks laagrit on peetud Tartus, edaspidi on plaanis laieneda üle Eesti.

«Variku laager andis mulle võimaluse uute inimestega koos trenni teha ning see atmosfäär oli väga lahe,» kirjeldas oma muljeid üks osaleja Robin Luik. Temaga ühel nõul oli ka teine osaleja, Phil-Benjamin Paju. «Erinevust oli kohe märgata ja trennis võeti pinged täiesti maha. Isegi kui midagi läks valesti, ei hakatud pahandama, vaid juhendati ning innustati,» selgitas Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles