Mustvee vald valmistub oma gümnaasiume kaotama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Esialgse plaani järgi ei peaks sellest sügisest Peipsi gümnaasiumi 10. klassi vastuvõttu enam avatama. Lõplikult peaks kool uksed sulgema kahe aasta pärast.
Esialgse plaani järgi ei peaks sellest sügisest Peipsi gümnaasiumi 10. klassi vastuvõttu enam avatama. Lõplikult peaks kool uksed sulgema kahe aasta pärast. Foto: Meelis Meilbaum

Mustvee vallavolikogu tutvus eelmisel nädalal plaaniga, mille põhjal alustatakse sügisel uuel õppeaastal valla koolide ja lasteaedade ümberkorraldamist. Puutumata ei jää valla ükski kool ega lasteaed, kõige suurem muudatus oleks kahes valla koolis gümnaasiumiosa kaotamine, mille tagajärjel Mustvee valda gümnaasiumi ei jäägi.

Haridusvõrgu korrastamise kavas seisab must valgel kirjas, et sügisest lõpetataks Mustvees Peipsi gümnaasiumis ja Avinurme gümnaasiumis vastuvõtt 10. klassi. Nii peaks Peipsi gümnaasium lõpetama oma tegevuse kolme aasta pärast ning Mustveesse jääks vaid üheksaklassiline Mustvee kool. Ka peaks selle kava järgi sel sügisel uksed sulgema Lohusuu kool.

Ühe juhtimise alla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles