Veeriku poe B-plaan näeb ette külaliskortereid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Viljandi maantee 13 asuva Veeriku Konsumi asemele võivad tulla külaliskorterid, kuid kinnistu omaniku Rain Kala sõnul on neist kui kindlast plaanist vara rääkida. 
Viljandi maantee 13 asuva Veeriku Konsumi asemele võivad tulla külaliskorterid, kuid kinnistu omaniku Rain Kala sõnul on neist kui kindlast plaanist vara rääkida. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus andis ehitusloa, millega Viljandi maantee 13 kinnistu omanik saab kaupluseks ehitatud ning sellena ka kasutatud hoone ehitada ümber külaliskorteriteks, samuti sai omanik loa teha hoone loodeküljele juurdeehitis. Hoone alumisel korrusel on aastaid ruume üürinud Veeriku Konsum, mis peaks sel juhul seal tegevuse lõpetama. Hoone omanik seda aga ei kinnita.

Veeriku Konsumi juhataja Anneli Martjani sõnul ei ole Konsumi poodide omaniku Coopi ühistu juhatus talle ega töötajatele öelnud, millal pood kinni pannakse või mis saab töötajatest. «Teame ainult nii palju, kui oli kirjas abilinnapea Reno Laidre Facebooki postituses,» lisas Martjan.

Laidre avalikus postituses on kirjas, et Veeriku kaupluse elutsükkel hakkab lõppema, sest majja kavatsetakse ehitada külaliskorterid, ning et Laidrele meeldiks küll nurgapoed üle linna, kuid suured poed ei võimalda väikestel ilmselt kaua elus püsida.

Sundida ettevõtjaid pidama väikepoode olukorras, kus see on majanduslikult kahjulik, pole ei mõistlik ega võimalik, ütles abilinnapea Reno Laidre.

Veeriku Konsumi anonüümseks jääda soovinud müüja avaldas lootust, et pood kolib Veerikul teise kohta. Müüja sõnul on poe töötajad ammu uusi ruume soovinud.

Tihenev konkurents

Reno Laidre hinnangul on Veeriku poel raske ellu jääda olukorras, kus samas kandis on lähedal Lembitu Konsum ja Veeriku ostukeskus ning Ravila tänava ja Viljandi maantee ristile kavandatakse kolmandatki kaubanduskeskust.

Kuigi suurtes poodides on kaubavalik suurem, on olukordi, kus inimestel on hädapärase ostmiseks mugavam ruttu läbi käia väiksemast poest, kus ei pea asju pikkade riiulite vahelt otsima või näiteks lastega kaua järjekorras ootama. Nii käis ka esmaspäeva ennelõunal Veeriku Konsumist lõunasööki ostmas ehitusel töötav Renno Tutk. Tema lõunasöögipood sõltub sellest, kus piirkonnas ta parasjagu pikemalt tööl on, ja kuna Veerikul saab töö varsti läbi, siis poe kolimine Tutki ei kõigutanud.

Praegu käivad läbirääkimised Coopiga ja võin kinnitada, et lähitulevikus ei koli kauplus sealt kuhugi, ütles Viljandi maantee 13 kinnistu omanik Rain Kala.

Laidre sõnul saab Tartu linn kaudselt siiski toetada väikeste poodide säilimist, näiteks kergliikluse osakaalu suurendamisega autoliikluse arvelt. «Kui inimesed saavad vajalikud teenused, muu hulgas kaubad, kätte kodu lähedalt, tuleb üks pere toime ka väiksema arvu autodega,» põhjendas ta. «Ent sundida ettevõtjaid pidama väikepoode olukorras, kus see on majanduslikult kahjulik, pole mõistlik.»

Ei midagi kindlat

Viljandi maantee 13 kinnistu omaniku, ehitusettevõtja Rain Kala sõnul ei ole poe kolimises veel midagi kindlat, sest ehitusluba külaliskorterite ehitamiseks on võetud kui üks võimalik variant tuleviku tarvis. «Praegu käivad läbirääkimised Coopiga ja kinnitan, et lähitulevikus ei koli kauplus sealt kuhugi,» lisas Kala.

Coopi turundusspetsialist Katrin Rood ütles samuti, et Veeriku Konsum jätkab tegevust ning üürilepingut pikendatakse. Praegu pole teada, kui kaua saab Veeriku Konsum Viljandi maantee 13 hoones jätkata.

Veeriku pood

  • Astri grupi alusepanijad Aleg Kirs ja Väino Põllumäe ostsid 1992. aastal Tartu linna oksjonilt Veeriku poe, mis avati 1993. aasta suvel renoveeritult koos pagari- ja kondiitritsehhiga.
  • Hoone ülemisel korrusel avati aasta hiljem grillbaar, mis sai tartlaste hulgas kiiresti menukaks. Veeriku Grillist sai alguse AS Astri Grill, millest nüüd on välja kasvanud OÜ Astri Köök.
  • Kui Lõunakeskuse omanikud Veeriku poe pidamisest loobusid, hakkas seal kauplema Tartu tarbijate kooperatiiv.
Allikas: Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles