Prokurör Kretel Tamm: korrumpeerunud ametnike tabamine nõuab jälitustegevust (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vanemprokurör Kretel Tamm tunnistas, et kogu oma 20-aastase tööstaaži ajal pole ta kokku puutunud sedavõrd jõhkra tapmisjuhtumiga, kui oli mullu Kükitaja külas toime pandud mõrv.
Vanemprokurör Kretel Tamm tunnistas, et kogu oma 20-aastase tööstaaži ajal pole ta kokku puutunud sedavõrd jõhkra tapmisjuhtumiga, kui oli mullu Kükitaja külas toime pandud mõrv. Foto: Sille Annuk

Möödunud aastal kulus Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröridel hulk energiat tegelemaks Tartu endiste abilinnapeade korruptsioonikaasustega. Üks neist, Artjom Suvorov, on praeguseks süüst lõplikult prii ning kaks juhtumit ootavad lahendust kohtus.

Vanemprokurör Kretel Tamm selgitas usutluses, et korruptsioonikuritegu, täpsemalt toimingupiirangu rikkumine, on sedavõrd uus kuriteoliik, mis vajab lihvimiseks veel mitmeid lahendeid.

Prokurör rääkis ka, et peale palju meediakära tekitanud abilinnapeade korruptsioonikuritegude kaasuste on Lõuna ringkonnas saanud kohtulahendi ulatuslik narkokuritegu. Kohtusse on samuti jõudnud mullu toime pandud, üks Eestis üle pika aja jõhkraimaid mõrvalugusid ning uurimine käib Ihastes noore pere elu nõudnud põlengu uurimise asjus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles