GALERII ⟩ Minu esimene soolo tõi sada noort tantsurõõme nautima

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna keskpäevast alates toimus Tartus Atlantise majas esimest korda tantsusündmus «Minu esimene soolo», kus noored tantsijad astusid lavale individuaalsete etteastetega ning võitjaid välja ei selgitatud. Osa võttis üle saja tantsija ning eesmärk ei olnud karikaid jagada, vaid anda tantsuhuvilistele julgustav kogemus lõbusas keskkonnas.

«Neid võistlusi, kus jagatakse esimesi, teisi või kolmandaid kohti, on Eestis juba üsna palju, mis on muidugi hea. Aga üldiselt on üks kindel grupp tantsijaid, kes need kohad saavad. Ometi vajavad ka need, kes alles alustavad või pole veel tippu jõudnud, samamoodi motivatsiooni edasi püüdlemiseks,» selgitas sündmuse üks eestvedajatest, Shaté tantsukooli tantsuõpetaja ja õppetöö juht Kirsikka Kurg. 

«Minu esimene soolo» tõi kokku 110 osalejat ning sündmus leidis aset Alexela loomelaval, Shaté tantsukooli ruumides. Tegemist on Emajõe Tantsumaagia festivali eriüritusega ning päeva jooksul võisteldi nii sõu-, lüürilise tantsu kui tänavatantsu kategooriates, noorim osaleja oli 3-aastane, vanim 15.

Märkamine on oluline

«Need, kes juba käivad võistlustel, tahavadki teada, mis tasemel nad teistega võrreldes on. Aga need, kes alles alustavad tantsuteed, soovivad eelkõige märkamist ning tunnustust oma soorituse eest. Neid suure võistluse viimane koht edasi ei aita,» rääkis Kurg.

Kui tuled esimest korda lavale ja võistled seal koos kellegagi, kes on 15 aastat tantsinud, siis teist korda ei pruugigi enam esineda tahta, rääkis Kirsikka Kurg.

Kõikidele osalejatele jagati eripreemiad ning võistelda sai nii enda poolt valitud muusikaga kui ka improvisatsioonis. Kohal oli osalejaid Tartust, väiksematest kohtadest Tartumaalt, aga ka Tallinnast. 

«Kui tuled esimest korda lavale ja võistled seal koos kellegagi, kes on 15 aastat tantsinud, siis teist korda ei pruugigi enam esineda tahta,» rääkis Kurg. Tema sõnul oli selle sündmuse puhul esimesel kohal noor ise ning seetõttu viidi tantsupäev läbi ka hubasemates ruumides, kus lava on väiksem kui suures spordisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles