Tartus toimub Tartu rahule pühendatud küberjulgeoleku ja rahvusvahelise õiguse konverents

Tartu Postimees
Copy
Küberjulgeoleku erivolitustega esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.
Küberjulgeoleku erivolitustega esindaja Heli Tiirmaa-Klaar. Foto: Raigo Pajula

Täna korraldab välisministeerium Eesti Rahva Muuseumis küberjulgeoleku ja rahvusvahelise õiguse konverentsi. Tartu rahulepingu 100. aastapäevale pühendatud küberseminaril arutletakse rahvusvahelise õiguse ja poliitika tuleviku üle küberjulgeoleku vaatest.

Küberjulgeoleku erivolitustega esindaja Heli Tiirmaa-Klaar selgitas, et üritusel vahetatakse mõtteid selle üle, miks peame hoolima küberturvalisusest ning kuidas see meid kõiki igapäevaselt nii siin Eestis kui ka rahvusvaheliselt paratamatult mõjutab. «Konverentsi eesmärk on suurendada Eesti ametnike teadmisi küberhügieenist ehk mõelda, mida saab igaüks meist ära teha, et hoida ennast, enda seadmeid ja seeläbi oma asutusi turvalisena. See kõik on seotud küberjulgeolekuga laiemalt, sealhulgas nii Euroopa Liidus kui ka teistes rahvusvahelistes organisatsioonides toimuvaga,» lisas Tiirmaa-Klaar.

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Erki Kodar tõi välja, et muu hulgas keskendutakse konverentsil sellele, kuidas kiired arengud küberruumis ja digitaliseerimises on mõjutanud rahvusvahelist õigust ning millised võivad olla trendid tulevikus. «Rahvusvaheline õigus küberruumis on riikidele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele kujunenud üheks kõige päevakajalisemaks teemaks. Konverentsil arutame, mis on õigusruumi ja riikide käitumist küberruumis mõjutanud ning millises suunas riikidena liigume,» täiendas Kodar.

Seekordsel küberjulgeoleku ja rahvusvahelise õiguse konverentsil võtavad sõna esindajad NATO küberkaitsekoostöö keskusest, Euroopa Liidu IT-agentuurist eu-LISA, rahvusvahelisest kaitseuuringute keskusest, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, riigi infosüsteemi ametist, riigikantseleist ja välisministeeriumist.

Tegemist on välisministeeriumi traditsiooniks kujunenud Tartu rahulepingu sõlmimise aastapäevale pühendatud seminariga, kus räägitakse rahvusvahelist õigust puudutavatel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles