Haldusreform piirab Elva lähedale uute matkaradade rajamise võimalusi

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Mets kui ökosüsteem. Sihtasutuse Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutuse juhatuse esimees Gea Järvela (vasakul) ja projektijuht Triinu Pertels Elva lähedal metsas, kus kulgevad Vapramäe matkarajad. Pildilt on näha langenud puud, mida ei või metsast enam eemaldada, sest tegemist on sihtkaitsevööndiga. Umbes saja aasta pärast peaks seal olema juba ürgmets.
Mets kui ökosüsteem. Sihtasutuse Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutuse juhatuse esimees Gea Järvela (vasakul) ja projektijuht Triinu Pertels Elva lähedal metsas, kus kulgevad Vapramäe matkarajad. Pildilt on näha langenud puud, mida ei või metsast enam eemaldada, sest tegemist on sihtkaitsevööndiga. Umbes saja aasta pärast peaks seal olema juba ürgmets. Foto: Margus Ansu

Tartu-Valga maantee ääres enne vasakpööret Elvasse varjavad kõrged puud Vapramäe loodusmaja ja matkaradasid. Igal aastal tallavad tuhanded inimesed neid läbi metsa looklevaid radu ja kasutavad sealseid grillimispaiku toidu valmistamiseks, puhkamiseks ja suveõhtute nautimiseks.

Matkarajad lõi paarkümmend aastat tagasi Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutus ehk VVV SA, 2013. aastal valmis ka loodusmaja, kus Lõuna-Eesti lapsed loodusharidust saavad ja kus kehvemate ilmadega aega veedetakse. Sihtasutus haldas nii Vapramäe, Vellavere kui ka Vitipalu matkaradu. Eelmisel sügisel otsustas aga VVV nõukogu, et Vitipalu matkaradu peaks haldama riigimetsa majandamise keskus ehk RMK.

VVV matkarajad.
VVV matkarajad. Foto: TPM
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles