Kliinikumi nõukogu koosolekul Priit Eelmäe tagandamist ei arutata (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnapea Urmas Klaasi (paremal) sõnul on kliinikumi asutajad, nõukogu, juhatus ja kliinikute juhid ühel meelel selles, et fookuses peab olema struktuurireform, ja nõukogu arutabki seda, kuidas reform ellu viia.
Tartu linnapea Urmas Klaasi (paremal) sõnul on kliinikumi asutajad, nõukogu, juhatus ja kliinikute juhid ühel meelel selles, et fookuses peab olema struktuurireform, ja nõukogu arutabki seda, kuidas reform ellu viia. Foto: Kristjan Teedema

Paari nädala eest Tartu ülikooli kliinikumis lahvatanud juhtimiskriis, mis tipnes 16 kliinikujuhi pöördumisega vabastada kliinikumi juhatuse esimees Priit Eelmäe sobimatu juhtimiskultuuri pärast ametist, pole mitme asjaosalise kinnitusel kaugeltki lahenenud.

Homme koguneb kliinikumi nõukogu uuesti, kuid Urmas Klaasi sõnul ei arutata seal Priit Eelmäe võimalikku tagandamist. Küll aga on Klaasi sõnul asutajad, nõukogu, juhatus ja kliinikute juhid ühel meelel selles, et fookuses peab olema struktuurireform, ja nõukogu arutabki seda, kuidas reform ellu viia.

Möödunud reedel kutsusid kliinikute juhatajate palvel kliinikumi asutajate esindajad sotsiaalminister Tanel Kiik, Tartu linnapea Urmas Klaas ning ülikooli rektor Toomas Asser Tartusse kokku koosoleku. Põhimõttelisi otsuseid ei olnudki kavas langetada, pigem soovisid kliinikumi asutajate esindajad kõik asjaosalised ära kuulata.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles reedel pärast kohtumist kliinikute juhtide ja kliinikumi juhatuse liikmete, sealhulgas Priit Eelmäega, et koosoleku eesmärk oli kuulata ära detailid ja erinevad seisukohad.

Küsimuse peale, kas võib juhtuda, et 2018. aasta lõpust ametis olev Priit Eelmäe tagandatakse, kostis sotsiaalminister Kiik reedel, et sellele on vara vastata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles