Koorimuusika aastaauhindu tuli ka Tartusse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Aasta dirigendiks kuulutati Triin Koch. Läinud aastal oli ta kõige muu kõrval Tartu laulupeo kunstiline juht ning üldlaulupeo «Minu arm» valikkooride dirigent ja segakooride liigijuht. Mulluse aasta suurteod on juubelilaulupidu «Minu arm» ja Tartu laulupidu «Laulupeo 150. sünnipäev».
Aasta dirigendiks kuulutati Triin Koch. Läinud aastal oli ta kõige muu kõrval Tartu laulupeo kunstiline juht ning üldlaulupeo «Minu arm» valikkooride dirigent ja segakooride liigijuht. Mulluse aasta suurteod on juubelilaulupidu «Minu arm» ja Tartu laulupidu «Laulupeo 150. sünnipäev». Foto: Sille Annuk

Eesti kooriühing kuulutas pühapäeval Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate saajad. Auhindu tuli ka Tartu kooridele, dirigentidele ja üritustele.

Aasta kooriks 2019 sai Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor (dirigent Triin Koch). Koori tähtsündmus oli mullu edukas esinemine rahvusvahelisel Vietnami koorikonkursil, kust toodi koju võit kolmes kategoorias: A-kategooria naiskoorid, vaimulik muusika ja rahvamuusika.

Aasta dirigendiks kuulutati Triin Koch. Läinud aastal oli ta kõige muu kõrval Tartu laulupeo kunstiline juht ning üldlaulupeo «Minu arm» valikkooride dirigent ja segakooride liigijuht.

Mulluse aasta suurteod on juubelilaulupidu «Minu arm» ja Tartu laulupidu «Laulupeo 150. sünnipäev».

Kaheteistkümnele tiitlile kandideeris 81 nominenti, mille hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu. Hinnati kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserttegevust, salvestisi, osalust konkurssidel ja panust kultuuriellu.

Kooriühingu aastapreemiate kõrval anti üle Uno Järvela fondi stipendiumid. Ühe neist sai Annelii Traks, kes on Tartu poistekoori ja Tartu Karlova kooli poiste mudilaskoori dirigent. Ta oli ka üldlaulupeo mudilaskooride liigidirigent.

Eesti kooriühingu auliikme nimetuse pälvis muusikaõpetaja ja koorijuht Kadri Leppoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles