Karlova-Ropka harukogus alustab tegevust käsitööklubi

Tartu Postimees
Copy
Linnaraamtukogu Karlova-Ropka harukogu tegutseb E-kaubamajas.
Linnaraamtukogu Karlova-Ropka harukogu tegutseb E-kaubamajas. Foto: Sille Annuk

4. veebruaril toimub Karlova-Ropka harukogus käsitööklubi esimene kohtumine. Näputööd asub juhendama Virve Valtmann-Valdson. 

Käsitööring on huvilisele tasuta. Ainult näputöö vahendid (lõngad, vardad, heegelnõel, tikkimistarvikud) tuleb igaühel kaasa võtta. Esimest korda raamatukogu käsitööklubisse tulles võiks kaasa võtta mõne oma poolelioleva töö. Nii näeb juhendaja, mida huvilised teha armastavad, ja neil on omakorda võimalik häid nõuandeid saada, kuidas keerulise koha pealt edasi minna. Näiteks kui käsitöökorvis on poolik müts, mida pole osanud kokku võtta, võiks selle kaasa võtta ja nõu küsida.

Käsitööringi võib ka niisama tulla, nautida näputöö kõrvale mõnusat seltskonda, ajada uue või vana sõbraga veidi juttu, piiluda seda, mida teised teevad, ning sel kombel ideid koguda. Igal nädalal kohal käimine ei ole kindlasti kohustuslik, kuid kui on meelepärane oma kätega midagi teha, siis võiks sellest saada üks tore viis teisipäeva pärastlõuna veetmiseks.

Juhendaja Virve Valtmann-Valdson on teinud käsitööd lapsepõlvest peale. Tartu kunstikoolis omandas ta joonistus- ja joonestusõpetaja kutse. Lisaks võttis ta käsitöötunde, sealt on pärit ka tema tikkimisoskus. Õpetajaameti kõrvalt töötas Valtmann-Valdson aastakümneid kudujana, hiljem tikkijana, palju aastaid oli ta Tartu rahvarõivakooli tikkimisõpetaja. Lisaks rahvariiete tikkimisele on ta ka moekunstnik Aldo Järvsoo paljude kleitide tikandite autor. Ta on valmistanud mitmeid rahvarõivaste koopiaid Eesti Rahva Muuseumile, sealhulgas ka siidi- ja kardtikandiga rahvarõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles