Lodjakoja kompleks saab reedel nurgakivi

Tartu Postimees
Copy
Lodjakoja kompleks saab reedel nurgakivi.
Lodjakoja kompleks saab reedel nurgakivi. Foto: eskiis

Reedel, 31. jaanuaril kell 11 pannakse nurgakivi Emajõe äärde ehitatavale lodjakoja hoonete kompleksile.

Ujula 98 kinnistule ehitatakse kolmest hoonest koosnev lodjakoja kompleks. Suurim hoone on mõeldud ajalooliste veesõidukite ehitamiseks ning tegutseks muuseumi, näitusepaiga ja vanade puidust laevade ehituse keskusena. Hoonesse tulevad laevade ehitushall, sepikoda, puusepatöökoda, ekspositsiooni- ja seminariruum ning kohvik. Linn saab Emajõe äärde uue näitusepaiga ning omanäolise haridus- ja kultuurikeskuse, kus õpetatakse vanade puitaluste ehitust.

Lisaks mitmeotstarbelisele peahoonele ehitatakse vetelpäästehoone koos rannalistele mõeldud avalike tualettidega ning varjualune laevade-paatide talviseks hoiustamiseks ja materjalide ladustamiseks. Välja ehitatakse uued juurdepääsuteed ja heakorrastatakse hoonete ümbrus.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Emajõe-äärsete alade korrastamine ja ligitõmbavaks muutmine olnud Tartus üks viimaste aastate prioriteete. «Võime heameelt tunda, et linna üks looduskauneimaid piirkondi, kus tartlased armastavad aega veeta, saab suveks korda ja pakub rohkelt uusi võimalusi vaba aja sisustamiseks,» sõnas ta.  

Lodjakoja kompleksi projekteeris Salto arhitektuuribüroo, ehitab AS Ehitustrust.

Ehitustööde kogumaksumus on 2,4 miljonit eurot. Ehitust rahastatakse 624 975 euro ulatuses Eesti ja Venemaa piiriülese koostööprogrammi 2014–2020 projektist «Common Peipsi 2» ning linna 2019. ja 2020. aasta eelarvest. Lodjakoja kompleksi valmimistähtaeg on juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles