Järelvaadatav ⟩ Tartu Postimees vahendas ülikooli suurima õppehoone avamist (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli Delta õppehoone.
Tartu ülikooli Delta õppehoone. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 12 avati Tartu ülikooli suurim õppe- ja teaduskeskus Delta, mis koondab endas Tartu ülikooli arvutiteaduse instituuti, matemaatika ja statistika instituuti, majandusteaduskonda, ettevõtlus- ja innovatsioonikeskust ning osa tehnoloogiainstituudi laboreist.

Emajõe kaldal asuv õppe- ja teadushoone Delta on põhjamaade üks moodsamaid digitehnoloogilise, analüütilise ja majandusmõtte kandjaid. Delta keskus koosneb äsja valminud õppe- ja teadushoonest ning paari kuu pärast valmivast ettevõtlusmajast ning koondab enam kui 3000 üliõpilast, õppejõudu, teadlast ning ettevõtete arendustöötajat.

Delta keskuse avamisega saab uue hingamise nii ülikooli õppe- ja teadustöö kui ka kogu Tartu ettevõtluskeskkond. «Hoonena on Delta keskus juba praegu Tartu üks maamärke. Sisu poolest saab sellest kahtlemata uuenduslike ideede keskpunkt, kus Eesti majandus viiakse teaduspõhiselt uuele arengutasemele,» märkis Tartu ülikooli rektor professor Toomas Asser.

Esmaspäevaks oli Delta keskuse avamisele registreerunud üle 1500 huvilise. Delta avamine annab avalöögi ka ärifestivalile Startup Day.

Neljakorruselise õppe- ja teadushoone üldpind on ligi 17 500 ruutmeetrit, millele lisandub 4600-ruutmeetrine majaalune parkla. Viiekorruselises ettevõtlusmajas on üldpinda pea 4700 ruutmeetri jagu. Õppe- ja teadushoone ehitustööde kogumaksumus oli koos käibemaksuga 28 425 600 eurot, ettevõtlusmajal 6 580 433 eurot.

Delta keskuse avamise ametlik osa kestab 12.00–12.30 Delta suures auditooriumis, millest teeb otseülekande UTTV.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles