Tõsielufilmide koorekihist saavad osa ka tartlased

Tuuli Kalev
, reporter
Copy
Tartu Elektriteatri programmijuhid Siim Angerpikk ja Elo Vilks on sel nädala tegevad DocPointi festivaliga, mis toob Tartusse kuus erilist filmi, mida suurtes kinodes näeb harva.
Tartu Elektriteatri programmijuhid Siim Angerpikk ja Elo Vilks on sel nädala tegevad DocPointi festivaliga, mis toob Tartusse kuus erilist filmi, mida suurtes kinodes näeb harva. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval algab festival DocPoint, mille põhiosa leiab aset Helsingis ja Tallinnas, kuid kuus väga erisugust linateost eelmise aasta dokumentaalfilmide paremikust linastub pühapäevani ka Elektriteatris.

Tartus algab festival filmiga «General Magic». Elektriteatri programmijuht Siim Angerpikk rääkis, et selle lisamine kavasse oli ilmselge. «General Magic oli Apple’ist välja kasvanud firma, mis 15 aastat enne seda, kui Apple iPhone’iga välja tuli, töötas välja toote, mis ühendas telefoni ja arvuti – esimese nutitelefoni,» ütles ta.

Alguses tabas General Magicut ebaõnn, kuid nende tehnoloogia, näiteks tarkvaralahendused ja emotikonid, on praegu kõikjal kasutusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles