Tartu rahu 100. aastapäevale pühendatud münti esitletakse Eesti Rahva Muuseumis

Tartu Postimees
Copy
Tartu rahule pühendatud münt.
Tartu rahule pühendatud münt. Foto: Eesti Pank

2. veebruaril möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. Selle tähtsa ajaloolise sündmuse tähistamiseks laseb Eesti Pank 1. veebruaril ringlusesse miljon erikujundusega 2-eurost käibemünti «Tartu rahu 100», millest 10 000 münti on BU (brilliant uncirculated) kvaliteediga ja pakendatud meenetootena mündikaarti. Mälestusmündi kujunduse autor on graafiline disainer Ivar Sakk, kes on ka disainiajaloolane ning Eesti kunstiakadeemia professor.

Mälestusmünti ja mündikaarti esitletakse pidulikult 1. veebruaril kell 10 Tartus Eesti Rahva Muuseumi raamatukogus. Esitlusel võtavad sõna Eesti Panga president Madis Müller, välisminister Urmas Reinsalu ning mälestusmündi kujunduse autor Ivar Sakk.

Mälestusmünti ja mündikaarti saab soetada pärast pidulikku esitlust ERMi fuajees. Müük algab pärast esitlust ning münte müüakse Tartus kuni kella kolmeni. Pärast seda saab mündikaarte osta Eesti Rahva Muuseumi poest ning A-infoletist kuni kella kuueni ning 2. veebruaril samast kohast muuseumi lahtioleku ajal.  

Avalik mündimüük algab 1. veebruaril kell 11 ka Omniva e-poes ning Eesti Panga muuseumipoes. Postkontoritesse mündikaarte müügiks ei saadeta. Korraga saab osta kuni viis mündikaarti ja kümme münditropsi. Eesti Panga muuseum ja muuseumipood (Estonia pst 11, Tallinn) on avatud teisipäevast reedeni kell 12–17 ja laupäeviti kell 11–16.

Mündi «Tartu rahu 100» esitlus on osa Tartu rahulepingu 100. aastapäeva sündmustest Tartu linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles