Elundidoonorluse õhtut juhtis üliõpilane Andrei Mjakišev (vasakul), kes suunas küsimused kas hematoloog Ain Kaarele, rindkerekirurg Tanel Laisaarele või siiratud kopsudega Anneli Kannusele. Tabuteemasid ei olnud.
Elundidoonorluse õhtut juhtis üliõpilane Andrei Mjakišev (vasakul), kes suunas küsimused kas hematoloog Ain Kaarele, rindkerekirurg Tanel Laisaarele või siiratud kopsudega Anneli Kannusele. Tabuteemasid ei olnud. Foto: Sille Annuk

Mida patsient mõtleb enne siirdamist? Kas tal on tal hirm? Elundidoonorlusest huvituvad inimesed said teisipäeva õhtul Aparaaditehases sellele küsimusele vastust kuulda inimeselt, kes seda päriselt teab. Anneli Kannus on siiratud kopsudega elanud üle aasta, ta on Eesti õdede liidu president ning kauaaegne Tartu tervishoiukõrgkooli rektor. Aga ta on ka abikaasa, poja ja tütre ema ning ise tütar. Suur osa perekonnast oli sel õhtul samuti saalis, elades kaasa vestlusele, kus küsijaid oli palju, vastajaid palju vähem.

Kuni kuus inimest saavad kas neerud, maksa, kopsud, südame või pankrease, kaks inimest uue silma sarvkesta. Veresoontest, nahast ja luukoest saavad abi veel paljud patsiendid.

Kommentaarid (1)
Copy