Tänavune loodusfestival teeb digipöörde

Tartu Postimees
Copy
Väike loodushuviline loodusfestivalil. Arhiivifoto.
Väike loodushuviline loodusfestivalil. Arhiivifoto. Foto: Kristjan Teedema

4.–7. juunini toimuva loodusfestivali fookuses on seekord digitaalsed võimalused. Korraldajate kinnitusel aitavad need avastada loodust senisest paremini.

Üha enam kasutavad inimesed ringi liikudes ja maailma avastamiseks digitaalseid seadmeid. Matkaradade ja puhkamise võimaluste kohta teabe saamiseks, enese positsioneerimiseks, aga ka meid ümbritseva kohta andmete ja muu info saamiseks kasutame samuti igapäevaselt käepäraseid digilahendusi.

«Digikultuuriaastast inspireerituna on kuuenda loodusfestivali teemaks digiloodus,» ütles festivali projektijuht Andro Truuverk.

Ta lisas, et digiloodus pakub palju enamat ning ei ole pelgalt ekraanilt vastu vaatav loom, taim või seen andmebaasis. «Nutirakendused loovad täiesti uusi võimalusi elus- ja eluta looduse uurimiseks, tundma õppimiseks ja säilitamiseks või ka taaselustamiseks. Digiloodusega avame looduse seni peidetud tahud,» selgitas Truuverk.

Kuuenda loodusfestivali raames toimuvale fotovõistlusele «Metsik linn», mis kutsub taas linnaloodust jäädvustama, saab pilte esitada 1. aprillist 20. maini. Täpsema info leiab festivali kodulehelt märtsis.

Loodusfestivali kavas on ka traditsiooniks saanud üle-eestiline loodusvaatluste maraton, mis sellel aastal leiab aset 6.‒7. juunil. Avalikud vaatluspunktid paiknevad taas üle Eesti, kõigil huvilistel on võimalik neis osa võtta ja linnuvaatlusega tutvust teha juhendajate kaasabil. Kõik maratoni käigus tehtavad vaatlused sisestatakse Elurikkuse andmeportaali, kus need on avalikult kõigile kättesaadavad.

Loodusfestivali korraldavad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed koostöös partneritega. Loodusfestival kuulub Tartu 2024 kultuurisündmuste kavva. Kes soovib loodusfestivalil kaasa lüüa kaaskorraldajana ja osaleda linnalooduse päeval, saab sellest soovist teada anda festivali kodulehel 6. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles