Oravad lahendavad Tartu võimukriisi

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov on küll Keskerakonna kandidaat Tartu abilinnapea kohale, kuid Reformierakonna käes on vastus, kas temast ka abilinnapea saab.
Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov on küll Keskerakonna kandidaat Tartu abilinnapea kohale, kuid Reformierakonna käes on vastus, kas temast ka abilinnapea saab. Foto: Margus Ansu

Peipsiääre vallavanema Aleksandr Širokovi väljavaated saada Tartu abilinnapeaks on kasinad, kuigi Keskerakonna Tartu piirkonna juhatus teatas läinud neljapäeval, et just see mees on parim kandidaat asendama linnavalitsuses erakonnast välja heidetud Monica Randa.

Keskerakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots vajab nüüd, et Reformierakond tuleb appi Monica Ranna umbusaldamisel, esmalt umbusaldusavalduse üleandmisel ja hiljem umbusaldushääletusel. Tootsil on oma fraktsioonist loota viit häält, seega oleks juurde vaja Reformierakonna kogu 20-liikmelise fraktsiooni toetust. Umbusaldamiseks on vaja 49-kohalise volikogu koosseisus häälteenamust ehk 25 häält.

Kuid täna õhtul kogunevalt Reformierakonna Tartu piirkonna juhatuse ja fraktsiooni liikmete koosolekul võib tulla hoopis sõnum koalitsiooni lagunemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles