Selgusid Tartu uute aukodanike kandidaadid

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Tartu Täht
Tartu Täht Foto: Sille Annuk

Tartu volikogu eestseisus ja linnavalitsus tegid möödunud nädalal volikogule ettepaneku nimetada Tartu aukodanikeks Marju Lauristin, Mihkel Zilmer ning Paul Varul.

Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Eero Vabamaegi/postimees

Marju Lauristin on sotsiaalteadlane ja poliitik. Ta oli aastatel 1992–1994 Tiit Vähi valitsuses sotsiaalminister ning on olnud riigikogu liige. Marju Lauristin on Tartu ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessor. 2014. aastal sai ta Euroopa Parlamendi valimistel 26 871 häält ning osutus valituks.

Mihkel Zilmer
Mihkel Zilmer Foto: Toomas Huik

Mihkel Zilmer on meditsiinibiokeemik, arstiteadlane, teaduse populariseerija. Ta on Tartu ülikooli meditsiinilise biokeemia professor. Zilmer on lõpetanud Tartu ülikooli biokeemikuna (kahe teaduskonna vahelise eriprogrammi alusel). 1992. aastal sai ta meditsiinidoktori teaduskraadi. Samast aastast töötab ta Tartu ülikooli arstiteaduskonnas professorina.

Paul Varul
Paul Varul Foto: Sille Annuk

Paul Varul on jurist ja poliitik. Ta on Tartu ülikooli tsiviilõiguse professor ja vandeadvokaat advokaadibüroos TGS Baltic. Paul Varul oli justiitsminister Tiit Vähi teises ja kolmandas valitsuses 1995–1997 ning Mart Siimanni valitsuses 1997–1999.

Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu Suurtähega ja Tartu Tähed antakse kätte 22. veebruaril.

Ka esitasid volikogu eestseisus ja linnavalitsus volikogule Tartu Tähe teenetemärgi kandidaatideks galeristi ja kunsti propageerija Tiia Karelsoni, kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku ülem­õe Meeli Solniku ning lastekirurg Karin Variku.

Otsuse Tartu aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride nimetamise kohta teeb linnavolikogu 23. jaanuari istungil. Aukodaniku nimetused koos sellega kaasneva Tartu Suurtähega ja Tartu Tähed antakse kätte 22. veebruaril.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles