Kultuuripärl veeres folklooriarmastaja sülle

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Seda uudist tuli kirjutada vaikselt, nii et isegi sule krabisemist (loe: klahvide klõbinat) poleks kuulda. Folkloori, rahvatantsu ja -muusika asjatundja ning Tiigi seltsimaja kultuurispetsialistile Tiina Konsenile ei saanud eile kuidagi helistada ega küsida, mida ta arvab Kultuuripärlist, kui see tema kätte ulatatakse.

Kultuuripärl on Eesti kultuurkapitali preemia, mida antakse välja igal aastal igas Eesti maakonnas 2006. aastast ning tunnustab silmapaistvaid inimesi nende panuse eest kunstis, rahvakultuuris, kehakultuuris ja spordis. Tiina Konsen ei tohtinud aga kuni eilse õhtuni teada, et selle auhinna laureaat on tema.

Tartumaa kultuurirahva eileõhtune pidu Luunjas tähistas Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta pidulikku lõppu. Tänu ja kiitust jagasid Eesti kultuurkapitali, Tartumaa omavalitsuste liidu (TOL) ja rahvakultuuri keskuse esindajad. Kõige lõpuks hõigati välja 2019. aasta Kultuuripärli saaja – Tiina Konsen! Kõlas aplaus, mis ei tahtnud lõppeda, ja fotograafi välk muudkui sähvis ja sähvis. Nii see kindlasti oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles