Tartu noored valivad noortevolikogu

Tartu Postimees
Copy
Hääletuskast.
Hääletuskast. Foto: Meelis Meilbaum

Tartu noortel on teist aastat järjest võimalus anda hääl Tartu linna noortevolikogu valimistel. Hääletada saab veel täna ja homme.

Noortevolikogu valimise õigus on noorel, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tartu linn ja kes on valimiste toimumise hetkel 14-20aastane. Igal hääletajal on üks hääl. Kandidaatidega saab tutvuda infosüsteemis Volis, kus toimub elektrooniline hääletus. Hääletada saab ka raekoja infokeskuses täna ja homme kell 9-17 isikut tõendava dokumendi alusel.
 

Linnavalitsuse poolt koordineerib noortevolikogu tööd Tartu noorsooteenistuse peaspetsialist Airi Park. Tema hinnangul oli esimese noortevolikogu koosseisu suurim õnnestumine kaasava eelarve hääletusel osalemise võimaluse laiendamine. Alates 2019. aasta sügisest saavad kaasava eelarve tarvis hääle anda ka 14- ja 15-aastased - varem oli see võimalus vähemalt 16-aastastel linlastel. «See näitab, et kui noored võtavad asja ette ja soovivad midagi ära teha, siis on see ka võimalik,» ütles Park.

Praeguse noortevolikogu liige Trinity Liisa Lota Kannus lisas, et noortevolikogu liikmeks olemine annab hea põhja linnavalitsemise ja ühiskonna teemade mõistmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles