Põles tahm korstnas ja kärssas pliidile unustatud toit

Tartu Postimees
Copy
Päästjad.
Päästjad. Foto: Mailiis Ollino

Eile said päästjad väljakutse Elva valda Käo külla, kus põles elumaja korstnas tahm. Samuti teatati päästjatele, et Tartus Aardla tänaval on korterist kuulda suitsuanduri häiret.

Eile kella 15 ajal põles Elva vallas Käo külas elumaja korstnas tahm. Päästjad selgitasid, et põlengu tagajärjel hakkas korsten ohtlikult kuumenema. Tuleohu kõrvaldamiseks võeti osa tahmast alt korstnaluugi kaudu välja ning maja laastukatus kasteti veega üle. Tahmapõlengute ära hoidmiseks tuleb kütteseadmeid järjepidevalt hooldada ja puhastada.

Kella 16 ajal teatati, et Tartus Aardla tänaval on korterist kuulda suitsuanduri häiret. Päästjad selgitasid, et magama jäänud mees oli pliidile unustanud toidu, mis oli kõrbema läinud. Tuleoht kõrvaldati ja mehele anti nõu kasutada toiduvalmistamisel taimerit, mis selle valmimisest õigel ajal märku annaks.

Päästjad tuletavad meelde, et söögi valmimise ajal ei tohi kindlasti magama  minna, sest unustatud toit süttib ja sellest võib alguse saada raskete tagajärgedega tulekahju. Samuti kahjustab kõrbemisel tekkiv suits elanike tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles