JÄRELVAADATAV ⟩ Euroopa Komisjoni asepresident arutleb Tartus Euroopa tuleviku üle

Tartu Postimees
Copy

Täna on Eestis visiidil Euroopa Komisjoni asepresident Horvaatiast pärit Dubravka Šuica. Asepresident Šuica vastutusala Euroopa Komisjonis on demokraatia ja demograafia, täpsemalt kodanike Euroopa Liidu asjades kaasarääkimise võimaluste suurendamine, Euroopa tuleviku konverentsi käimalükkamine ja selle tagamine, et Euroopa Liidu poliitika kujundamisel võetaks arvesse demograafiliste muutuste mõju ja tagajärgi. Šuica on ka esimene volinik (peale Kadri Simsoni), kes Eestit külastab.

Hommikul kohtub asepresident peaminister Jüri Ratasega ja seejärel riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoniga. Päeva teises pooles on tal kohtumine huvigruppidega, et õppida Eesti kogemusest digitaalse kaasamise teemadel ning arutleda, milliseid võimalusi loob see demokraatia arengus ja kuidas paremini kaasata inimesi ELi otsustusprotsessidesse.

Kell 16.30 algab Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis avalik arutelu Euroopa tuleviku üle teemal «Kas Euroopa tulevik on digitaalne», mida saab Tartu Postimehe vahendusel otseülekandes jälgida.

Kliimamuutuste ja digitaalse arenguga kohanemine on Euroopa Komisjoni järgmise viia aasta peamised prioriteedid. Lisaks mõjutavad nii Eestit kui Euroopat laiemad demograafilised protsessid. Arutelu käigus keskendutakse digitaalse arenguga kaasnevatele muutustele, ning lahatakse, kas ja kuidas aitab tehnoloogia parandada inimeste ühiskonnaelus osalemise võimalusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles