Joobes juhtimisõiguseta juht rammis eramaja aeda ja ronis siis kõrvalistmele (6)

Tartu Postimees
Copy
Joobes juht rammis eramaja aeda.
Joobes juht rammis eramaja aeda. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna hommikul kella 8 paiku teatas juhuslik mööduja häirekeskusele, et Põltsamaa vallas Mällikvere külas on must Mercedes põrutanud teelt välja ja ramminud eramaja aeda. Sündmuskohale reageerinud politseipatrull leidis haljasalalt eest musta avariilise Mercedese, mille kõrvalistmel alkoholilõhnadega mees.

Jõgeva patrullpolitseinik Arsi Alavere rääkis, et kuigi õnnetust pealt näinud inimesed andsid politseile hommikusel tipptunnil vahetult edasi info sellest, kuidas masinas üksi viibinud sohver oma auto vastu eramaja aeda manööverdas, ei olnud korrakaitsjate saabudes autoroolis aga enam kedagi. «Kõrvalistmel viibinud alkoholilõhnadega mees väitis esiti küll järjekindlalt, et tema roolis ei olnud, kuid ühel hetkel võttis siiski süü omaks ning tunnistas, et juht oli just nimelt tema,» kirjeldas Alavere.

Autoroolis olnud mehel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning lisaks ilmnes seegi, et juhil puudus sootuks juhtimisõigus.
Autoroolis olnud mehel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning lisaks ilmnes seegi, et juhil puudus sootuks juhtimisõigus. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

«See oli temalt sarnaste rikkumiste tõttu ära võetud,» kinnitas patrullpolitseinik.

«Kuigi mees esmalt vastutusest valega mööda hiilida püüdis, tõdes ta vestluses, et oli eile õhtul saunapeol käinud, kus ka alkohoolseid jooke pruukis. Arvates end hommikul kaine olevat, istus ta Adavere kandis oma Mercedese rooli ning võttis suuna Tartu poole,» ütles Alavere.

Politseinik nendib kergendunult, kogu ettevõtmise juures on ainus hea asi see, et sohver Põltsamaa Olerexi juures peatushetke tegi ning siis enda auto juhuslikku aeda manööverdas. Jõudnuks ta maanteed mööda sihtpuntki poole edasi liikuda, võinuks tagajärjed olla kordades raskemad ja kurvemad kui üks katkine lippaed ja kriimud masina kapotil.

Joobes juht ronis kõrvalistmele ja eitas esialgu oma süüd.
Joobes juht ronis kõrvalistmele ja eitas esialgu oma süüd. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

28-aastane mees toimetati politseijaoskonda ning tema sõiduvahend teisaldati tasulisse parklasse.

Möödunud aastal juhtus Lõuna-Eesti joobes juhtide süül 129 liiklusõnnetust, neis sai viga 38 inimest ning hukkus kolm. Tänavu on joobes juhtide süül Lõuna-Eesti teedel juhtunud juba kaks õnnetust, need on olnud varakahjuga õnnetused.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles