Tartlased näitasid sulgpalliturniiril kõva taset

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartlanna Kati Kreet Marran pääses möödunud nädalal Tallinnas peetud sulgpalli Euroopa karikaetapil Yonex Estonian International põhiturniirile.
Tartlanna Kati Kreet Marran pääses möödunud nädalal Tallinnas peetud sulgpalli Euroopa karikaetapil Yonex Estonian International põhiturniirile. Foto: Madis Veltman

Tallinnas Kalevi spordihallis möödunud neljapäevast pühapäevani peetud sulgpallivõistlusel Yonex Estonian International alistasid Tartu sulgpallineiud Kati Kreet Marran (pildil) ja Catlyn Kruus (mõlemad Triiton) eelvoorudes kõik vastased ning pääsesid põhiturniirile.

Marran läks 9. jaanuari avamängus vastamisi lätlanna Arta Priedniecega, kelle alistas 21:10, 21:14. Teises kohtumises oli Marran parem tartlanna Ramona Üprusest (TÜASK) 21:15, 21:9.

Magus võit

Mul oli hea meel põhiturniirile pääsemise üle, sest lihtsaid mänge mul kvalifikatsioonis polnud.

Viimases mängus alistas Marran Moldova mängija Vlada Ginga 21:17, 21:14. Nii oli ta avapäeva lõpuks pääsenud põhiturniirile ehk 32 parima sekka.

«Mul oli hea meel põhiturniirile pääsemise üle, sest lihtsaid mänge mul kvalifikatsioonis polnud,» ütles Kati Kreet Marran. «Pidin mängima Moldova meistri Vlada Gingaga, kellega ma just detsembris olin vastamisi klubimängul Prantsusmaal. Tol korral kaotasin kolme geimiga. Väike hirm selle mängu ees mul oli, aga proovisin mitte nii väga mõelda võidule või kaotusele, vaid soovisin lihtsalt mängida kvaliteetselt ja võidelda iga punkti eest.»

10. jaanuari esimene duell tuli Marranil pidada Bulgaaria esireketi Linda Zetširiga, kelle tartlanna alistas 17:21, 23:21, 21:18. Võiduga pääses Marran 16 parima sekka, kus jaapanlanna Moto Hayashi jäi püüdmatuks ning lõi tartlannat 21:6, 21:8. Bulgaariast pärit vastase alistamist hindas Marran üheks elu parimaks võiduks. «Selleks mänguks polnud mul mingeid erilisi lootusi, tahtsin lihtsalt rahvale ja endale näidata head sulgpalli, võidelda iga punkti eest,» sõnas ta. «Tore, et see õnnestus ning suutsin vastu pidada.»

Teine põhiturniirile jõudnud tartlanna oli Catlyn Kruus. Avavoorus oli ta parem lätlannast Anna Kupcast 21:14, 21:11 ning teises ringis leedukast Vytautė Fomkinaitėst 21:13, 21:10. Kõige tulisemas lahingus mängis temast teisel pool võrku soomlanna Nella Nyqvist, kelle Kruus alistas avageimis 21:16, teise geimi ta kaotas 8:21 ning kolmandas kindlustas uuesti võidu 21:15. Nii pääses Kruus samuti põhiturniirile, kus avavoorus tuli alla vanduda Ungarist pärit Laura Sarosile 12:21, 17:21.

2019. aasta septembris naasesid Catlyn Kruus (paremal) ja Ramona Üprus Euroopa U17 meistrivõistlustelt neiude paarismängus 5. kohaga.
2019. aasta septembris naasesid Catlyn Kruus (paremal) ja Ramona Üprus Euroopa U17 meistrivõistlustelt neiude paarismängus 5. kohaga. Foto: Sulgpalliklubi Triiton

«See, et kvalifikatsioonist edasi sain, oli päris suur saavutus. Põhiturniirile pääsemine oli juba ainult boonus, vastane oli kindlasti palju kogenum. Jäin oma mänguga vägagi rahule,» ütles Kruus.

Järgmised sihid

Neidudele lisaks oli põhiturniiri lävel tartlane Mihkel Laanes, kes kaotas otsustava mängu hispaanlase Alvaro Vazquezi vastu 12:21, 16:21. Meeste paarismängus pääsesid ainsana veerandfinaali tartlased Mikk Järveoja (TÜASK) ja Mihkel Laanes (Triiton), kes kolmest kaks geimi kaotasid Soome paarile Anton Kaisti ja Oskari Larkimo 15:21, 21:18, 18:21.

Järgmisena hakkavad sulgpallurid valmistuma Eesti meistrivõistlusteks ning seejärel Prantsusmaal peetavateks Euroopa meistrivõistlusteks.

«Turniiriga võib väga rahule jääda. Mulle andsid need kaks võitu juurde palju positiivsust ja usku iseendasse. Olles üksikmängust väga pikalt eemal olnud ja seda mitte mänginud, tunnen, et pole veel kunagi nii heas vormis olnud. Tugev töö hakkab vilja kandma,» rääkis Marran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles