Tänasest saab ennast kirja panna tasuta eesti keele kursustele

Tartu Postimees
Copy
Õigekeelsussõnaraamat.
Õigekeelsussõnaraamat. Foto: Marko Saarm

Täna algab Integratsiooni Sihtasutuse kodulehel registreerimine tasuta eesti keele kursustele. Kokku saab registreeruda 46 kursusele, kuhu on oodatud 736 eesti keele huvilist. 

Integratsiooni Sihtasutus pakub tasuta eesti keele suhtluskeelekursusi A2, B1, ja B2 tasemel, mille järele on kõige suurem nõudlus. 

«Registreerumisel on võimalik valida sobivat eesti keele kursust keeleoskuse taseme ning aja, toimumise asukoha ja keeltekooli eelistuse põhjal,» ütles Integratsiooni Sihtasutuse keeleõppe valdkonnajuht Jana Tondi. Tunniplaaniga saab tutvuda sihtasutuse veebilehel. «Sujuvamaks registreerumiseks soovitame samuti tutvuda kursustele registreerimise reeglitega ning testida keeleoskust meie kodulehel enne registreerumisaja algust,» lisas Tondi.

Kultuuriministeeriumi rahastatud eesti keele õppe korraldab Integratsiooni Sihtasutus sel aastal tavapärase kahe korra asemel kolm korda. Lisaks jaanuarile saab kursustele registreerida ka märtsis ja augustis, kui õppijatele avaneb veel kuni 4000 õppekohta A1–C1 tasemel.

Kui jaanuaris ei jõua mõni soovijatest ennast kirja panna või ei leia sobivat kursust, avaneb märtsis uus võimalus õpinguid alustada. Kursustele saab registreeruda ka augustis.

Eesti keele õpet rahastab Kultuuriministeerium ja perioodil 2014–2020 ESF projektiga «Eesti ühiskonnas lõimumist toetavateks tegevusteks toetuse andmise tingimused».

Täna avanevad kursused toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel ning selle Ahtme linnaosas. Tallinnas toimub 23, Narvas 10, Jõhvis neli, Ahtmes kaks, Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel kaks, Tartus kaks ja Pärnus üks kursus. 

Tutvuda eesti keele kursustele registreerimise reeglitega ning teha keeleoskuse testi saab Integratsiooni Sihtasutuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles