Konverentsil räägitakse muuseumide elust sõjajärgses Eestis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval. Foto: Ove Maidla.

Reedel algab Eesti Rahva Muuseumi sajandale juubeliaastale pühendatud teaduskonverents «Tee Eesti muuseumini III», kus räägitakse muuseumide elust sõjajärgses Eestis.


Konverentsi algul annab Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust ERMile üle uhke kingituse, külalisteraamatu «Põhjatäht», teatas ERM.

Reedel kell 11 ERMi näitusemajas algava konverentsiga jõuab lõpule Eesti Rahva Muuseumi korraldatud teaduskonverentside sari.

Kolmel konverentsil on käsitluse all olnud eesti muuseumide probleemistik oma muuseumi mõtte tekkimisest alates.

Seekord on kavas ettekanded kogude jaotamisest okupatsiooniaegadel, muuseumide käsitlemisest Eesti avalikkuses, vajadustest ja ootustest, lootustest ja pettumustest seoses muuseumidega. Esinevad nii ERMi töötajad kui ka kolleegid teistest muuseumidest.

Konverentsi lõpetuseks esitletakse kell 16.00 Piret Õunapuu poolt koostatud raamatut «Vanavara kogumisretkedelt 6. Voldemar Haas».

Mõte asutada Eesti Rahva Muuseum sündis Jakob Hurda matusepäeval 17. jaanuaril 1907. Nii oli Eesti Rahva Muuseumil põhjust alustada oma juubeliürituste sarja täpselt sada aastat hiljem, 17. jaanuaril 2007, korraldades esimese konverentsi «Tee Eesti muuseumini».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles