Bändisärgid kadusid heategevuslikul müügil kiiresti

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Bändisärkide heategevuslik müük Kultuurikeldris, särke müüs kollektsionäär Joosep Konsen.
Bändisärkide heategevuslik müük Kultuurikeldris, särke müüs kollektsionäär Joosep Konsen. Foto: Sille Annuk

Bändisärkide koguja Joosep Konsen pani eile Tartus Gildi tänaval asuvas Kultuurikeldis müüki oma 130 bändisärki. Särkide seas oli nii tuntumaid kui ka mitte nii tuntud tegijate riideid. Konsen sõnas, et esimese tunniga osteti ära pooled särgid.

Kultuurikeldris olid müügil nii Nirvana, The Beatles'i, Bruno Marsi, Green Day ja paljude teiste bändide särgid. Võib aga öelda, et raskemuusika armastajad leiavad omale kindlasti mõne uue särgi, mida hiljem uhkelt kanda.

Konsen tõmbas eile selga bändi Rush särgi, sest 7. jaanuaril suri ansambli trummar Neil Peart. Särkide ja dressipluuside hinnad olid viiest eurost kuni paarikümne euroni. Kallima hinnaga oli müügis ka Marko Atso käest ostetud dressipluus. «See on väga vana ja katkine, sellest ka hind. Uusi asju saab igaüks kõikjalt osta,» rääkis Konsen. 

Konsen sõnas, et 130 särgi müümine pole mingi probleem, sest tegelikult oli tal neid enne müüki 400–450 ja just üleeile soetas mees 22 särgist koosneva kollektsiooni. «Ostan neid nii bändidelt, internetis müüjatelt kui ka kaltsukatest,» sõnas ta. 

Lisaks särkidele, mille müügist saadud raha annetatakse erinevatele loomadega tegelevatele mittetulundusühingutele, kogub Konsen Tartu koduta loomade varjupaigale ka rätikuid. Kultuurikeldrisse oligi eile toodud peaaegu kolm kotitäit rätikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles