Tartu arstide eestkõneleja Jaan Sütt: kliinikumi praegune juht Priit Eelmäe ajab õiget asja

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Eesti arstide liidu president Jaan Sütt.
Eesti arstide liidu president Jaan Sütt. Foto: Eero Vabamägi

Tartu arstide esindaja, anestesioloog Jaan Sütt leiab, et täna 16 kliiniku juhilt umbusaldusavalduse saanud Tartu ülikooli kliinikumi juht Priit Eelmäe ajab siiski õiget asja.

«Kahetsusväärselt on see õige asi paisatud meediasse nii, nagu soovitaks Tartu ülikooli professoritest lahti saada ja nad koondada. Kaalukausil on aga erialase ja juhtimisalase karjääri mudeli muutus ehk selle nüüdisajastamine – muuta kliinikute juhtide tähtajatud töölepingud tähtajaliseks,» selgitas ta. «Vastuseisu põhjusena ei näe ma muud, kui et eluaegsetena näivatel ametikohtadel olevad juhid võitlevad oma isikliku positsiooni ja ametikoha pärast. Juhtimises läheb alati värsket verd ja uusi ideid vaja. Sageli on just need suurte ja oluliste ettevõtmiste alus.»

Sütt lisas, et haigla juhatusel on nõukogu poolt kõik volitused ka olemas, et juhtimise struktuurireform läbi viia.

«Olen kliinikute juhatajaile teinud isiklikult ettepaneku, et enne, kui teema ajakirjandusse paisata, sellega siiski ühe laua taga kokku saada ja suhtlusprobleemid läbi arutada, et aidata asjaosalised viia üksteisemõistmisele. Juhtimisreformist pääsu ei ole, kuna ka ülikooli kliinilise meditsiini instituudi nõukogu on selle läbi töötanud ja heaks kiitnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles