Rõngu rahvamajas pakub avastamisrõõmu näitus «Hetked lindudega»

Tartu Postimees
Copy
Metsisekukk külmal talvepäeval õhtuses loojangus.
Metsisekukk külmal talvepäeval õhtuses loojangus. Foto: Kristjan Moorast

Sel laupäeval, 11. jaanuaril algusega kell 14 avatati Rõngu rahvamajas taas rohkelt avastamisrõõmu pakkuv näitus «Hetked lindudega».

Linnuteemalisel fotonäitusel on üles seatud väike osa «Linnuliigi võistlus 2019» aasta parimatest piltidest. Näitusel on pilte sellistest liikidest, kellest pole paljud midagi kuulnud või keda pole kunagi näinud.

Kogu möödunud aasta kulutas üle Eesti ligi 35 hobifotograafi lugematul hulgal tunde, kasutades erinevaid nippe ja tarkusi, et pildile püüda Eesti kõige erilisemad linnuliigid. Eesti linnuliikide nimestikku oli 3. märtsiks 2018 kantud 388 liiki. Liiginimestikku peab Eesti ornitoloogiaühingu (EOÜ) juures tegutsev linnuharulduste komisjon.

Võistlejaid jagus kõikjalt Eesti nurkadest: Hiiumaalt, Tallinnast, Sakust, Alataskivilt, Pärnust, Rõngust ja mujalt Eestimaa paikadest. Osalejatel on Facebookis grupis «Linnuliigid 2019» oma album, kuhu nad saavad pildid üles laadida. Võistlus käis kõige rohkemate linnuliikide tabamise peale, lisaks selgitati grupi sees välja aasta linnupilt.

Uus võistlus mõningate muudatustega on juba 2020. aasta alguses alanud, kuid just näituse «Hetked lindudega» avamine on väike tagasivaade möödunud aastasse ja seda koos kõigi loodusehuvilistega.

Näituse avamisest on saanud omamoodi loodusesõprade uusaastagala, sest lisaks saab osa kuulata tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaare loengut ning meeli paitab Jaan Pehki ja Cätlin Mägi kontsert.

Kogu aasta vältel on võistlust eest vedanud korraldajana Helina Greenberg, kellele on abiks olnud Toomas Traagel, Kristjan Moorast ja Katrin Tarand. Linnuliikide määramisel on grupis suurt abi pakkunud Madis Karu, Juha Saari ja Tarvo Valker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles