Veganikohviku kõlaritest möirgas indie-popp. Aga kui vabakutseline näitleja Kristjan Lüüs (28) rääkima hakkas, pöördusid ümberkaudsed pead. Tüdruk kõrvallauas võttis telefoni ja tegi näitlejast enda arvates salamisi videoklipi, arvatavasti kuskile suhtlusmeediasse.

Selles ei ole tegelikult midagi imestada. Lüüsi bass ei jäta võimalust teda mitte kuulda, samuti on tema nägu nii telest kui ka teatrilavalt tuntud. Pikk kui õngeritv, lokkis juuksed eri suunas turritamas, aval naeratus, alati valmis pillama mõne nalja – ta kohe jääb meelde. «Inimestele meeldivad veidrused. Kui mingi tüüp näeb välja nagu kloun ja räägib häälel, mis ajab ümbruskonna koerad pööraseks, meeldib see inimestele,» ei pelga Lüüs eneseirooniat.

Tuttav telest ja teatrist

Suuremale publikule on ta tuttav teleseriaalist «Kättemaksukontor», kus ta kehastab politseiuurija Sander Pronksi, lumehelbekeste põlvkonna esindajat, nutisõltlast ja endist veendunud veganit. Ta on teinud väiksemaid rolle ka paljudes teistes sarjades, samuti Eesti mängufilmides. Lüüs on juhtinud pidulikke õhtuid ja teleülekandeid, teinud reklaame, lugenud peale multikatele ja filmidele.

Teatripublik teab teda Musta Kasti teatri mitmest menukast lavastusest, aga ka näiteks Gerda Kordemetsa tükist «Ööpiltnikud» ERMi teatris. Viimases täidab Lüüs Eesti esimese pornofotograafi Ned de Baggo rolli. Kordemetsa käe all jätkas ta ka hiljem, mullu sügisel esietendus Apollo teatrisaalis komöödia «Püksid maha!», kus Lüüs kehastus vaesunud kalevipojaks, kes hakkas sõpradega strippariametit pidama.

Kommentaarid
Copy