Vallad meelitavad uusi elanikke preemiatega

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu vallavanem Jarno Laur võttis eile vallavalitsuse fuajees korraks istet Lingalaiu tünnisauna serval. Teisipäeval saab üks õnnelik Tartu valla uus elanik selle kümblustünni omanikuks.
Tartu vallavanem Jarno Laur võttis eile vallavalitsuse fuajees korraks istet Lingalaiu tünnisauna serval. Teisipäeval saab üks õnnelik Tartu valla uus elanik selle kümblustünni omanikuks. Foto: Margus Ansu

Tartu linn ei paku inimestele preemiat, et nad end tartlaseks registreeriksid, sest senine kogemus näitab, et need kampaaniad ei tööta ega anna kestvat tulemust. Küll aga on uute elanike premeerimine üsna tavapärane väiksemates omavalitsustes, näiteks möödunud aastal andis Nõo vald igale uuele elanikule sada eurot, Elva vald loosis uute elanike vahel välja kolm korda viissada eurot ning Tartu valla uusi elanikke ootavad kingitused vallas tegutsevatelt ettevõtjatelt.

Tartu valla elanikuks registreerunute vahel läheb loosi mitmeid auhindu, neist kõige suurem ja hinnalisem on OÜ Lingalaid kümblustünn, mis maksab 1500 eurot.

«Miks mitte, meil neid jagub,» vastas Lingalaiu tegevjuht Vahur Poolak küsimusele, miks ettevõte nii helde kingi ühele valla elanikule on välja pannud. «Meie kümblustünne läheb pidevalt Hollandisse ning on tore, kui ka üks kohalik elanik saab seda tünni kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles