«Jõulutunnelilt» heldelt raha saanud ravikodu igale naabrile ei meeldi (2)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Peedule Oskar Alliku villa juurde on «Jõulutunneli» annetuste toel plaanis rajada ravikodu kümnele kuni 18-aastasele noorele.
Peedule Oskar Alliku villa juurde on «Jõulutunneli» annetuste toel plaanis rajada ravikodu kümnele kuni 18-aastasele noorele. Foto: Sille Annuk

Heategevussaade «Jõulutunnel» kogus annetajailt seekord rekordpanuse ehk 393 274 eurot, mis läheb hingelt katkistele lastele ja noortele miljööteraapilise kodu rajamiseks. Selline kodu peaks kava järgi uksed avama Elva lähedal Peedul, Vapramäe tänav 9/11/13 kinnistul. Veel ei saa aga keegi kinnitada, kas see nii läheb, kuna naabruskonnas elab hulk inimesi, kellele aedlinna vaikust ja rahu silmas pidades niisugune plaan ei sobi.

Ravikodu idee Eestisse tooja, aastaid välismaal töötanud lastepsühhiaater Anne Daniel-­Karlsen on andnud intervjuusid ja jaganud selgitusi kõigile, kes on tundnud huvi, mida ravikodu endast kujutab. Peedu ravikodu idee ei sündinud eile, see on vana tosin aastat ning Tartu Postimeeski on teemast kirjutanud juba 2010. aastal, keskpunktiks Peedu ravikodu loomise poolt- ja vastuargumendid.

Terve hulk hirme

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles