Emajõel trahvitud kalameeste hulk kasvas hüppeliselt

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Emajõest tohib püüda koha, mille pikkus on nina otsast saba otsani 46 sentimeetrit. Kui seadusega ette nähtud mõõdust pisut väiksem kalake kotti pista, on trahv soolas.
Emajõest tohib püüda koha, mille pikkus on nina otsast saba otsani 46 sentimeetrit. Kui seadusega ette nähtud mõõdust pisut väiksem kalake kotti pista, on trahv soolas. Foto: Kaspar Koort

Keskkonnainspektsiooni Tartumaa büroo eelmise aasta aruandest paistab hea poole pealt silma tõsiasi, et tartlased käivad ühe enam jäätmejaamades ning prügistavad vähem põõsa- ja metsaaluseid. Samas andsid eelmisel aastal tooni ja inspektoritele tööd Emajõe harrastuskalastajad ning nendega seotud probleemid: kui 2018. aastal algatasid inspektorid 93 menetlust, siis mullu 213. Menetluste hüppeline kasv tuli just nimelt Emajõe voogudelt ja kallastelt.

«Varasuvine kohapüük oli erakordselt intensiivne, kohale tuldi kogu Eestist,» rääkis Tartumaa büroo juhataja Tanel Türna. «Probleem oli aga selles, et suurem osa lanti haaranud kohadest olid sentimeeter-paar alamõõdulised, kuid need pandi ikkagi kotti. Olime siis pidevalt jõel ja umbes nädalaga tuli poolsada keskkonnakahjuga rikkumist.»

Kopsakad trahvid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles