Kevadel valmiv Eesti moodsaim veelauakeskus leidis haldaja

Tartu Postimees
Copy
Kamari järvel valmib kevadel Eesti moodsaim veelauakeskus.
Kamari järvel valmib kevadel Eesti moodsaim veelauakeskus. Foto: Põltsamaa vallavalitsus

Põltsamaa Vallavara sõlmis lepingu osaühinguga Wakepark, kes asub haldama Kamari järvel 2020. aasta mais valmivat Eesti moodsaimat veelauakeskust.

OÜ Wakepark võitis Põltsamaa Vallavara korraldatud avaliku konkursi ja saab õiguse korraldada keskuse tööd 2025. aastani. Soovi korral on haldajal õigus pikendada lepingut veel kuni viieks aastaks. Wakepark maksab veekeskuse haldamisõiguse eest renti 2880 eurot aastas, millele lisandub iga-aastane tarbijahinnaindeks.

«Tegemist on esimese ja hetkel ainukese ringkaabliga Eestis. Kvaliteetset teenust ja mõnusat õhkkonda pakkudes on võimalik Põltsamaale kohale tuua veelauaspordi harrastajaid nii Eestist kui välismaalt,» ütles Wakeparki juhatuse liige Taavi Emajõe.

Lepinguga võttis Wakepark kohustuse luua 17 uut töökohta ja investeerida Põltsamaa piirkonda viie aasta jooksul veel ligi 470 000 eurot.

Ettevõte märkis oma pakkumises, et pikemas plaanis tahetakse luua Põltsamaa veelauakeskusest aktiivse eluviisiga inimestele mõeldud palju laiema tootevalikuga perekeskus. Võimalike arendustena näeb Wakepark Kamari järvele seikluspargi rajamist, rulaparki koos pumptrack'iga ja batuute järve kaldale.

«Valla jaoks on projekti peamine eesmärk elavdada Põltsamaa piirkonna elu-, külastus- ja ettevõtluskeskkonda,» ütles Põltsamaa vallavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna juhataja Kristi Klaos. «Investeeringud ja uued töökohad Kamaris mõjutavad positiivselt kogu valla arengut.»

Wakeparki meeskond veab ka osaühingut Seikluspark. Viimane on Eesti suurimaid ja üks vanimaid seiklusparkide haldajaid. Firma alustas 2006. aastal Nõmme seikluspargiga ning järjepideva ja jätkusuutliku arengu tulemusena haldab praegu kolme suurt seiklusparki Eestis: Nõmmel, Valgerannas ja Pirital.

Veelauakeskuse rajamist toetatakse Euroopa Liidu Euroopa regionaalarengu fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Keskuse rajamiseks sai Põltsamaa vallavalitsus toetust 1,582 miljonit eurot, valla omaosalus on 400 000 eurot.

Toetuse abil on juba rajatud kaablisüsteem, mille paigaldas Snow & Wakeboard Solutions. Samuti on käimas keskuse haldushoone ehitus, seda püstitab Embach Ehitus.

Kamari järvele rajatav veelauakeskus on Eestis ja naaberriikides ainulaadne. Ringkaablisüsteem võimaldab elamusspordiga tegeleda nii veel kui ka lumel. Lisaks kaablisüsteemile on plaanis järvele rajada veepealne seiklus- ja takistusrada, vabaajaatraktsioonid ja neid toetav taristu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles