Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kahes Tartu koolis saab tänasest taimset koolilõunat

Copy
Kahes Tartu koolis pakutakse teisipäeviti taimset koolilõunat.
Kahes Tartu koolis pakutakse teisipäeviti taimset koolilõunat. Foto: Erakogu

Tartu Descartes’i kool ja Tartu rahvusvaheline kool liitusid tänasest taimse teisipäeva programmiga, et pakkuda korra nädalas õpilastele taimset koolilõunat. Programmi eesmärk on edendada kooliõpilaste tervist ja suurendada teadlikkust tervislikust toitumisest.

Tartu Descartes’i kool ja Tartu rahvusvaheline kool osalevad tänasest taimse teisipäeva koolilõunaprogrammis, mis tutvustab õpilastele maitsvaid ja tervislikke köögiviljarohkeid toite. Lisaks koolilõunale pakub taimse teisipäeva programm õpilastele ühiskokkamisi ja tervisliku toitumise töötubasid.

«Eesti koolilapsed söövad liiga vähe köögi- ja puuvilju ning teravilju. Tasakaalustamata toidulauaga võivad kaasneda terviseprobleemid. On suur rõõm näha, et koolid algatusega kaasa tulevad – kooli töötajatele on laste tervis südamelähedane teema,» sõnas taimse teisipäeva institutsionaalse suuna koordinaator Triin Remmelgas.

Koolitoitlustusteenust pakkuva Daily esindaja Tiiu Endriksoni sõnul aitab taimse teisipäeva programm tuua tavapärasele koolilõunale vaheldust. «Koolitoitlustajana on meie soov ja ka igapäevane ülesanne tutvustada lastele erinevaid köögivilju ning leida põnevaid viise nende kasutamiseks,» selgitas Endrikson.

Tervise arengu instituudi uuringute põhjal tarbivad Eesti elanikud kaks korda rohkem liha ja lihatooteid, kui toitumissoovitused ette näevad. Samas ei ole meie toidulaual piisavalt köögi- ja puuvilju ega teravilju. Iga päev söövad köögi- ja puuvilju vähem kui pooled Eesti kooliõpilased.

Tagasi üles