Väikesi tartlasi sündis mullu rohkem kui aasta varem

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna vanemämmaemand Sirje Kõvermägi ütles eile keskpäeval 2019. aasta sündide tabeli juures, et mullu sai tehtud palju tublit tööd. Täppe täis tabelilt paistab hästi, et kõige töisematel päevadel sündis isegi üle kümne lapse.
Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna vanemämmaemand Sirje Kõvermägi ütles eile keskpäeval 2019. aasta sündide tabeli juures, et mullu sai tehtud palju tublit tööd. Täppe täis tabelilt paistab hästi, et kõige töisematel päevadel sündis isegi üle kümne lapse. Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal oli Tartu ülikooli kliinikumis ilmale tulnud kolm last, veel kaks naist olid sünnitamas. Seda, kui palju sel aastal lapsi sünnib, näitab aeg, küll aga saab kokku võtta eelmise aasta arvud. TÜ kliinikumi sünnitusosakonna seinal ripub veel ka möödunud aasta tabel, kus iga sündiv laps saab oma täpi – tüdrukud roosa ja poisid sinise.

Mullu kogunes täppe 2673. Kui paljud neist on väiksed tartlased, on keeruline öelda, sest ülikoolilinnas käivad sünnitamas ka teiste maakondade naised. Rõõmustav on aga see, et Tartu rahvastiku- ja perekonnatoimingute teenistuses registreeris oma lapse sünni mullu rohkem emasid ja isasid kui 2018. aastal.

Eelmisel aastal roosade ja siniste täppidega täitunud tabeli juures seistes tõdes Tartu ülikooli kliinikumi vanemämmaemad Sirje Kõvermägi, et poisse ja tüdrukuid on ikka enam-vähem sama palju. «Ega meie jaoks ei ole siin niivõrd oluline, mis soost on lapsed. Oluline on see, et on tehtud palju tublit tööd,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles