Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja seisab neljandat talve tühjana (4)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
1964. aastal raudteelaste klubiks ehitatud J. Kuperjanovi 9 hoones käis elu 2016. aasta kevadeni. Nüüd ootab suur tühi maja neljandat aastat uut omanikku.
1964. aastal raudteelaste klubiks ehitatud J. Kuperjanovi 9 hoones käis elu 2016. aasta kevadeni. Nüüd ootab suur tühi maja neljandat aastat uut omanikku. Foto: Margus Ansu

Huvilistest ja valitsuse tasemel asjaajamisest hoolimata seisab Kuperjanovi tänaval ikka tühjana vana raudteelaste klubi, mida viimati kasutas Eesti Rahva Muuseum (ERM) näitusemajana. Kevadel möödub neli aastat ajast, kui ERM kolis sealt Raadile.

Selle ajaga on vahetunud valitsus ja mitu riigihalduse ministrit, praegune riigihalduse minister Jaak Aab teatas eile, et valitsus võtab selle teema jälle käsile esimesel poolaastal. Kas teema arutamine ka hoonele uue omaniku toob, on teadmata.

Endise näitusemaja haldaja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on maja konserveerinud ning lasknud seda kõik need aastad ka vähesel määral kütta, et hoone seisund kehvemaks ei muutuks. Paari aasta vältel on pidanud RKAS seal tegema ka hädapäraseid hooldustöid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles