Jaan Toots: juhatuse seisukoht pole muutunud, Monica Rand peab tagasi astuma (6)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Keskerakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots.
Keskerakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatus koguneb täna õhtul arutama Tartu abilinnapea Monica Ranna ametist lahkumisega seonduvat. Kuigi eelmisel nädalal näitasid Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liikmed Rein Kokk ja Jelena Frunze meelsust, et on Monica Ranna abilinnapeana jätkamisega leppinud, siis piirkonna esimees Jaan Toots sellega ei nõustu. Toots ütles, et varasem seisukoht, et Rand peab ametist lahkuma, ei ole muutunud.

Mullu novembris sõlmitud kokkuleppe järgi pidanuks Rand ametist lahkuma 1. jaanuaril, avalduski on valmis kirjutatud ja Keskerakonna juhatuse liikme Eha Võrgu käes hoiul. Justkui pausile pandud kriis jätkus uue hooga, kui selgus, et Rand seda avaldust Tartu linnasekretärile ei esitanud.

«Tuleb vaikselt vaadata. Ega siin maavärinat ei ole, arutame täna, kuidas asjaga edasi minna. Meie seisukohti keegi muutnud ei ole,» ütles Jaan Toots.

Enne juhatuse koosolekut õhtul on pärastlõunaks kavandatud Jaan Tootsi ja Monica Ranna kohtumine.

«Tahangi teada, mis tema mõtleb asjast,» ütles Toots.

Monica Rand väljendas eelmisel nädalal intervjuus, et tema on valmis koostöö jätkumiseks piirkonna juhatusega. Kuid kas selleks on juhatusel valmidust?

«Koostöö jätkamise võimaluste täpse sõnastuse saab öelda õhtul, nii see asi kindlasti edasi ei lähe. Tema peab tagasi astuma ja me tahame teada, kuidas see välja näeb, meie oma seisukohta ei muuda,» ütles Toots.

Rand on tagasiastumisavalduse esitamata jätmist põhjendanud, et teine pool pole lubadust pidanud, mis on tähendanud sündsa töökoha pakkumist. Täna hommikul ütles Rand, et jutt ei olnud siiski mitte töökohast, vaid et tuleb tagada võimalus väärikalt lahkuda.

Mitu Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liiget on Tartu Postimehele kinnitanud, et Jaan Toots on Rannale pakkunud mitut töökohta. Toots ütles täna, et nii see siiski ei ole ja ta ei saakski avalikku ametit pakkuda. Küll möönis Toots, et ta soovitas 16. detsembri telefonikõnes, kaks päeva enne tähtaega, kandideerida perekodu Käopesa juhatajaks. «Soovituses kandideerida ei ole midagi keelatut,» ütles Toots.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles