Go Bus võtab Lux Expressi hüljatud Tartu-Kuressaare liini enda kanda (1)

Tartu Postimees
Copy
Kui seni on Tartu-Kuressaare liini teenindanud tumehallid Lux Expressi bussid (tagaplaanil), siis veebruarist hakkavad seda tegema Go Bus`i sinised ühissõidukid (esiplaanil).
Kui seni on Tartu-Kuressaare liini teenindanud tumehallid Lux Expressi bussid (tagaplaanil), siis veebruarist hakkavad seda tegema Go Bus`i sinised ühissõidukid (esiplaanil). Foto: Joakim Klementi

Detsembris teatas bussifirma Lux Express, et paneb jaanuari lõpus kinni Tartu ja Kuressaare vahelise kaugliini. Kui vahepeal oli õhus võimalus, et kahe linna vaheline bussiühendus jääbki seetõttu märgatavalt nõrgemaks, siis nüüd on teatavaks saanud, et 1. veebruarist hakkab sama liini teenindama Go Bus.

Võrreldes praeguste sõiduaegadega on sõiduplaanis väikesi erinevusi. Buss hakkab Tartust väljuma iga päev kell 7.10 ning jõuab Kuressaarde kell 13.00. Kuressaarest Tartusse hakkab buss sõitma iga päev kell 15.35 ning jõuab sihtkohta kell 21.40.

«Liin sobib meile logistiliselt hästi ja kui kriitiline kogus reisijaid on olemas, siis suudame liini jätkusuutlikult majandada,» ütles Go Busi logistikajuht Henri Pokk. Ta lubas, et piletihinnad on praegustega sarnased ning liinil lühemate vahemaade sõitjatele isegi soodsamad.

Lux Express põhjendas liinist loobumist kahjumlikkuse, aga sugugi mitte sõitjate vähesusega. «Tegemist on hästi sesoonse liiniga, suure osa aastast on see kahjumlik ja kokkuvõttes ongi kahjumlik liin,» põhjendas sulgemisotsus Lux Expressi juhatuse liige Paul Kristjan Lilje 13. detsembnri Tartu Postimehes. Ta lisas, et Kuressaare liin on ka hästi pikk, mis tähendab, et üks buss on terve päeva selle tõttu kinni, sellega muud teha ei saa kui sõita Tartust Kuressaarde ja tagasi Tartusse. «Sinna tuleb juurde ka juhi majutus, see on kõik kulu,» nentis ta toona.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles