Tänavune Ahhaa Robolahing tõotab tulla kõigi aegade võimsaim

Tartu Postimees
Copy
Robolahing.
Robolahing. Foto: AHHAA teaduskeskus

Teaduskeskus Ahhaa kutsub kõiki roboti- ja meisterdamishuvilisi osa võtma ise ehitatud lahingurobotite võistlusest ehk Ahhaa Robolahingust, mis toimub 9. mail Tartu Kammivabrikus.

Sündmuse peakorraldaja Kaimo Kukk rääkis, et osalema on oodatud igas vanuses huvilised. «Roboteid võib ehitada nii üksinda kui meeskondlikult, huviringis, koolis või pereliikmetega.» Ta julgustas registreerima ka neid, kes varem roboteid ehitanud ei ole. «Peamine on julgus ja pealehakkamine,» kinnitas Kukk.

Võistlusel on kaks kaalukategooriat: kuni 29,9 kg ja 30 - 55 kg ning masinad võtavad mõõtu spetsiaalsel lahinguareenil. Kukk selgitas, et roboti eesmärk on vastane kahjutuks teha ning selleks võib kasutada väga erinevaid relvi. «Need võivad olla löökriistad, aga ka näiteks ketassaed või lõiketerad,» ütles ta.

Kaimo Kukk rääkis, et sellise mastaabiga robotivõistlus on ainulaadne nii Baltikumis kui Põhjamaades. «Huvi ürituse vastu on järjest kasvanud ja info sündmuse kohta on levinud ka välismaale: 2018. aastal osales Robolahingul esimene Läti tiim ning järgmiseks võistluseks on osalussoovi avaldanud juba mitmed teised lähiümbruse robotifännid,» lisas ta.

Registreerimiseks tuleb täita 19. jaanuariks elektrooniline vorm: www.robolahing.ee/registreerimine 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles