Keskerakonna kriis Tartus jätkub uuel aastal uue hooga: Monica Rand ei astu tagasi (10)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Keskerakonna katse lahendada Tartus võimukriisi lõppes novembris sõnumiga kompromissi saavutamisest, mille kohaselt abilinnapea Monica Rand pidi ametist lahkuma 1. jaanuarist. Lahkumisavaldust ta siiski esitanud ei ole.
Keskerakonna katse lahendada Tartus võimukriisi lõppes novembris sõnumiga kompromissi saavutamisest, mille kohaselt abilinnapea Monica Rand pidi ametist lahkuma 1. jaanuarist. Lahkumisavaldust ta siiski esitanud ei ole. Foto: Kristjan Teedema

Keskerakondlasest Tartu abilinnapea Monica Rand ei esitanud eilse tööpäeva lõpuks Tartu linnasekretärile tagasiastumisavaldust ja sellega jooksis liiva erakonna piirkonnajuhi Jaan Tootsi novembris kuulutatud kompromisslahendus, et Rand lahkub 1. jaanuaril ametist.

Rand küll kirjutas tagasiastumise avalduse sel tormiliselt kulgenud novembriõhtul, kui Jaan Tootsi juhitavas Keskerakonna Tartu piirkonnas lahvatanud tüli saabus lahendama erakonna esimees Jüri Ratas. Erakonna tippjuhtide sekkumine oli vajalik, sest lahendamatuna paistev kriis ähvardas kaasa tuua ülikoolilinnas võimuliidu lagunemise.

Koalitsioonist lahkumisega ähvardas Jaan Toots ja koalitsioonipartneri probleemidest oli tüdimas Reformierakond.

Nagu õige pea pärast raekojas peetud maratonkoosolekute lõppu selgus, oli kompromisslahendus tingimuslik. See tähendab, et Rannal oli võimalus ühe erakonnakaaslase kätte hoiule antud lahkumisavaldus esitamata jätta, kui Jaan Toots ei täida lubadust pakkuda Rannale muud sündsat töökohta.

Üleeile õhtul, kui Vanemuises keerles aastalõpuball, ütles Rand, et teine pool ei ole tingimusi täitnud ja seega läheb ta 2. jaanuari hommikul tööle, nagu kogu linnavalitsus.

Teine keskerakondlasest abilinnapea Madis Lepajõe, keda Toots ka ametist lahkumas soovis näha, on endiselt haiguslehel.

Kuidas mõjub Monica Ranna otsus Tartu võimuliidu tervisele ja kas Reformierakonnal tuleb hakata kokku panema uut koalitsiooni, saab selgemaks ilmselt lähinädalatel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles