Galerii ja video: kolm jõulutaati kostitasid Elistvere loomapargi elanikke karu Karoliina sünnipäeval hea ja paremaga

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy

Purustatud mustsõstrad, vaarikad, mustikad, tikrid, viinamarjad ning kaunistuseks mustikaoksad, jõhvikavarred ja kaks seedrikäbi, loetles riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Elistvere loomapargi teabejuht Elle Mäerand üles komponendid, millest koosnes nende karu Karoliina tänavune sünnipäevatort. Tundus, et 22. sünnipäeva tähistanud ehk karude eluea mõttes keskeaaline proua jäi poolteist kilo kaalunud tordiga rahule, igatahes hakkas ta seda kolme külla saabunud jõuluvana ja paljude teiste loomapargi külastajate ees mõnuga nosima.

Jõuluvanade külaskäik Karoliina sünnipäeval on Elistveres juba tavaks saanud ning sel puhul üllatatakse nii karu kui ka teisi loomapargi asukaid tavapärasest pisut pidulikuma ninaesisega. Tõsi, erinevalt Karoliinast ei asunud näiteks metsnugis Ülo sugugi kohe kenasti serveeritud liha ja kanasüdamete kallale, vaid ronis ja jooksis mööda oma elamist. «Oleks pidanud loomi nädalakese dieedil hoidma, tundub, et praegu toit neid eriti ei huvita,» muigas Elle Mäerand.

Kui looduses elavad karud on end praeguseks sättinud taliuinakule, siis Karoliina pole juba viimased tosin talve (koos käesolevaga) end talveks magama asutanud. Suvel teeb ta selleks küll justkui ettevalmistusi, võttes rasva tublisti juurde ja kaaludes sügiseks umbes veerandsada tonni. Karoliina tegeleb ka pesa ehitamisega ning vahepeal pikutab ja on tavapärasest uimasem, kuid päris taliuinak teda siiski ei huvita, nentis Mäerand.

Karoliina sünnipäeval käis kokku ligi 1200 külalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles